Comunitate

CARITATE – „Un milion de stele” pentru persoanele defavorizate, o actiune organizata in Piata Cetatii din Baia Mare

„Un milion de stele” s-au aprins in 54 de localitati din tara, aseara, la aceeasi ora. A fost de fapt un gest de solidaritate menit sa-i determine pe oameni sa-si indrepte gandul macar pentru cateva minute catre persoanele nevoiase. In Baia Mare, actiunea a fost organizata in Piata Cetatii acolo unde au fost aprinse zeci de candele.

Pentru al treilea an consecutiv, Asociatia Caritas Maramures a organizat actiunea ‘Un milion de stele”. Anul acesta a fost facut un gest simbolic pentru persoanele defavorizate. Mai exact, cei care s-au strans in Piata Cetatii au cumparat candele, donatiile urmand sa fie folosite in scopul imbunatatirii serviciilor sociale pentru persoanele aflate in grija asociatiei. Candele achizitionate au fost apoi aprinse, fiecare dintre participanti indreptandu-si in acel moment gandul spre cei care traiesc intr-o stare de saracie extrema. 

„Scopul este in primul rand cresterea solidaritatii intre cetateni fata de categoriile defavorizate care locuiesc si traiesc alaturi de noi. In acest an, gandurile noastre se indreapta spre persoanele nevoiase care traiesc in tr-o stare de saracie extrema, care sunt marginalizate si excluse social. Aprinderea candelelor este un act simbolic care se foloseste in mai multe actiuni si care are rolul de a ne opri din timpul care il traim in goana si acel timp sa-l alocam tocmai acestor categorii dezavantajate, defavorizate sau persoanelor care se afla in dificultate. Practic lumanarea si flacara lumanarilor reprezinta gandurile noastre, ale fiecaruia care se intoarce spre acesti oameni”, a declarat referent in cadrul Asociatiei Caritas, Cristina Frasin.
 
Ca o noutate in acest an a fost initiata si o petitie prin care semnatarii cer guvernantilor mai multi bani pentru serviciile sociale. „Pana la sfarsitul lui noiembrie anul acesta, oricine doreste si sprijina serviciile sociale si furnizarea serviciilor sociale de organismele private poate sa semneze o petitie fie online, fie contactandu-ne pe noi prin care dorim sa contribuim la demersurile facute de ONG-urile din tara de a solicita Guvernului sa creasca cu 0,3 % din PIB pe an, fondurile alocate servciiilor sociale”, a explicat Cristina Frasin.

In programul evenimentului a fost inclus si un program artistic sustinut de profesorul Marius Lenghel de la Liceul de Arte Baia Mare si corala Gratie Muzicii”. In acest an, actiunea „Un milion de stele” a fost organizata in aceeasi zi, la aceeasi ora, in 54 de localitati din tara.

Sursa: Camelia Tocaci