Comunicate de presa

CARITATE – Esperando a primit mesaje speciale de Ziua mondiala a paraliziei cerebrale

Astazi, 7 octombrie, este sarbatorita Ziua Mondiala a Paraliziei Cerebrale.
Aceasta este marcata anual in prima zi de miercuri a lunii octombrie, cand in intreaga lume, prin diferite activitati, se doreste atragerea atentiei populatiei asupra existentei acestei boli si a persoanelor care sufera de ea. Paralizia cerebrala este o tulburare cronica de postura si de miscare provocata de leziunea sistemului nervos central
.
In general, sunt ingreunate toate activitatile de baza ale vietii de zi cu zi: realizarea igienei personale, posibilitatea de a se imbraca, alimentatia, deplasarea, comunicarea, etc. Aceasta poate aparea in urma unei traume suferite in timpul sarcinii sau dupa nastere.

70 – 80% din beneficiarii Asociatiei Esperando, au paralizie cerebrala pentru care urmeaza luni si ani de recuperare in cadrul Centrului de Zi de Recuperare Esperando.
De aceea Asociatia Esperando a ales sa organizeze o activitate mai speciala, prin care sa se apropie de cetateni si a venit inspre acestia cu rugamintea de a scrie cate un mesaj pentru persoanele care se confrunta cu aceasta boala.

Incepand cu ora 12:00, la Centrul Comercial Maramuresul si pe B-dul Unirii, tinerii si adultii cu nevoi speciale de la Esperando au stat de vorba cu oamenii si le-au oferit fluturasi cu informatii despre paralizia cerebrala. La randul lor, trecatorii le-au lasat cate un mesaj scris, prin care le transmiteau incurajarile lor. De la ora 13:00, acestia s-au mutat la Mall Gold Plaza, unde de asemenea au interactionat cu cetatenii primind de la acestia feed-back-uri pozitive.

Persoanele care doresc sa transmit mesaje de incurajare copiiilor, tinerilor, adultilor cu paralizie cerebrala, dar si familiilor acestora, o pot face si pe pagina de facebook a Asociatiei: Asociatia Esperando.

Sursa: Asociatia Esperando