Monden

CARITABIL – “Cina intre prieteni” a reunit zeci de baimareni inimosi. Evenimentul a fost o mana intinsa spre copiii cu tulburari de dezvoltare, un sprijin pentru Asociatia Autism Baia Mare

 
 

O mana intinsa spre dezvoltarea si integrarea in societate a copiilor cu probleme de autism este intotdeauna bine venita. Asta si-au spus baimareni inimosi care si-au dat ieri seara intalnire in cadrul unui eveniment caritabil. “Cina intre prieteni” a fost o manifestare organizata de catre Asociatia Autism Baia Mare. Prin participarea la eveniment, reprezentantii comunitatii si-au manifestat sustinerea in continuare a activitatilor de baza ale Centrului de Zi, servicii frecventate de aproximativ 100 de copii cu tulburari de dezvoltare. La evenimentul caritabil a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Autismul este o lectie de viata, iar noi nu am incetat nicio clipa sa speram ca vom avea sansa sa oferim mai mult copiilor nostri. Este unul dintre sloganurile sub care a fost organizata “Cina intre prieteni”, eveniment caritabil sustinut de Asociatia Autism Baia Mare.

“Munca noastra se vede in evolutia copiilor. Tot ceea ce facem noi este pentru a vedea rezultatele pe copil. O sa va invit pe cei care doriti in perioada urmatoare sa veniti sa ne vizitati in centru sa vedeti cine sunt copiii nostri, ce abilitati au si sa va ganditi ca ei vor fi pe viitor cetateni ai acestei comunitati. Merita o sansa sa fie integrati. Asta ne dorim ca si parinti”, a declarat Iolanda Sztrelenczuk, presedinte Autism Baia Mare.

Copiii cu probleme de autism au nevoie de o ingrijire speciala si orice mana intinsa inspre dezvoltarea si integrarea lor in societate este binevenita. Alaturi de multi baimareni care au fost sensibilizati de problemele celor mici care sufera de tulburari de dezvoltare a fost si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

“Mergem in fiecare zi in oras, pe strada, la munca si ne intalnim cu tot felul de oameni, ne intalnim cu tot felul de situatii si la sfarsitul zilei ne intrebam ce legatura au toate astea cu viata noastra. Si constatam ca foarte putine lucruri care ni se intampla intr-o zi au chiar legatura cu viata noastra si cu cine suntem noi. Aceasta intalnire este o dovada a normalitatii si un exemplu despre cum trebuie sa fim noi in aceasta comunitate. Oameni echilibrati si oameni care rezoneaza la situatiile altor oameni. Sunt lucruri pe care le putem face si sunt lucruri pe care nu le putem face. Sunt atat de multe lucruri inutile pe care le face o autoritate locala, o autoritate judeteana sau una nationala incat ar fi atat de putin si un gest frumos dar relativ mic pentru o autoritate sa il faca”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Meniul ales pentru “Cina intre prieteni” a fost realizat cu mare arta de catre Chef Paul Siserman, fost concurent “MasterChef”, si baimareanul Horia Simon. 

“Meniul am tinut sa il facem cat mai aproape de casa. Adica ne-am folosit si de sezon si de castanele din Baia Mare, putin, la supa crema. Ne-am jucat putin cu dovleacul. De fapt, ne-am jucat cu pastelul si cu culorile toamnei”, a spus Horia Simon.

“Ceea ce ati facut dumneavoastra, aicea, este mult mai important decat vorbele. Ati venit sa ajutati si asta este foarte important. La fel am venit si noi. Este mai important sa ajutam pentru ca putem, iar cei care au nevoie de noi sunt multi. Sunt multi iar noi suntem putini asa ca e bine pe cat putem sa ajutam”, a mai adaugat Paul Siserman. 

De atmosfera evenimentului s-a ocupat Nora Denes, concurent “Vocea Romaniei”, Razvan Pasca si Madalina Costin precum si trupa de improvizatie a Teatrului Independent Artscape Baia Mare.

Sursa: Simona Vasiac