Actualitate

Cantina Serviciului de Asistenţă Socială va furniza mesele băimărenilor aflaţi în risc de sărăcie

Zeci de băimăreni, aflaţi în risc de sărăcie, au fost la un pas să piardă definitiv cele două mese zilnice asigurate de către municipiul Baia Mare. La această situaţie s-a ajuns din cauza faptului că singură firma care s-a prezentat la licitaţia organizată în dată de 3 august a.c. nu a îndeplinit condiţiile necesare pentru a prelua serviciile de cantină şi catering, iar Asociaţia ASSOC, care a furnizat în ultimii ani mâncarea plătită de municipalitate, nu a mers la licitaţie.

Într-un comunicat de presă cei de la Assoc arată că nu înţeleg care este motivul pentru care primăria a renunţat la această activitate :  “….Atunci când Primăria Baia Mare avea un serviciu neconform standardelor de cantină socială şi beneficiarii se plângeau de calitatea mâncării s-a cerut ajutor şi s-a oferit, iar tuturor delegaţiilor străine şi oficialităţilor statului ce ajungeau în Baia Mare li se prezenţa modelul de succes al cantinei create de ASSOC. Acum, fără vreun preaviz şi fără vreun reproş din partea beneficiarilor, s-a creat o strategie paralelă, în care Cantină Socială ASSOC Baia Mare nu-şi mai găseşte utilitatea.”, se arată în comunicatul ASSOC Baia Mare.

Primarul Băii Mari spune însă că ASSOC avea posibilitatea să participe la o licitaţie organizată în acest sens.  ”Brusc, ieri, observ o mare iritare pentru că nu au mai înnoit contractul cei de la Asistenţă Socială pentru a se furniza câteva porţii de hrană unor beneficiari sociali. M-am uitat, costurile erau interesante,  aproximativ 10.000 de lei/luna pentru vreo 50 de beneficiari. Si mai mult dupa cum stiti primaria are cantina sociala care putea sa presteze astfel de servicii…Asadar căpuşarea municipiului Baia Mare şi a Serviciului de Asistenţă Socială s-a încheiat. Aveau posibilitatea să participe la licitaţie. Au fost iritaţi de ce Serviciul Asistenţă Socială a lansat licitaţie şi nu a împărţit lucrurile pe sume mai mici că să nu trebuiască făcută licitaţia. Au făcut foarte bine cei de la Asistenţă Socială pentru că au respectat legea. Dacă nu s-au prezentat, înseamnă cu nu au fost suficient de eficienţi cu preţul pe care l-au avut şi cu serviciile pe care au vrut să le ofere”, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Baiamarenii aflaţi în risc de sărăcie nu vor rămână însă fără cele două mese zilnice asigurate de municipalitate, pentru că aceste servicii, vor fi oferite de către cantină socială a Serviciului Public Asistenţă Socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *