Actualitate

Cântăreaţa de muzică populară Anuţa Tite, înmormântată la Săpânţa, acolo unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă – video

E doliu în folclorul românesc, după ce Anuța Tite a murit. Cântâreața de muzică populară, a cărei voce a impresionat în filmul „Pintea”, s-a stins din viață la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în urma unei afecțiuni. Înmormântarea Anuţei Tite va avea loc vineri, la ora 13, în Săpânţa, acolo unde şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Cântăreața Anuța Tite a devenit celebră, după ce a interpretat „Horea lui Pintea’, melodia care a încheiat filmul „Pintea’ (1976), avându-l în rol principal pe Florin Piersic.

Vocea sa unică şi cântatul în noduri au făcut senzaţie la acea vreme. Anuţa Tite a fost angajată a Muzeului Maramureşului din Sighetu Marmaţiei, apoi a emigrat în Statele Unite. Ea a fost extrem de apreciată pentru tehnica sa vocală de artistul Grigore Leşe.

Florin Piersic a primit cu durere în suflet vestea că buna lui prietenă, Anuța Tite, a murit la vârsta de 67 de ani. Actorul a mărturisit că este foarte trist pentru că în ultimii ani, a pierdut mulţi prieteni şi colegi de scenă.

„Dumnezeu să o odihnească. Sunt foarte rănit pentru că de fiecare dată când deschid televizorul aud veşti foarte dureroase. Am vârsta pe care o am şi am trecut prin multe astfel de experienţe. Ancuţa era atât de prietenoasă, de bună şi de fericită. Nu am să o uit niciodată”, a spus Florin Piersic la tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *