Actualitate

Actualizare: Restricții pe toate drumurile şi autostrăzile în urmatoarele doua zile / Canicula pune restricţii pe drumuri şi încetineşte trenurile

Actualizare:   În zilele de 4 și 5 august 2017, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează teritoriul României vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone.

Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului roșu și portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 42 de grade) emis de A.N.M. pentru această perioadă. Astfel, CNAIR S.A. în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia:

Compania naţională de Adminitraţie a Infrastructurii rutiere anunţă că şi astăzi 3 august, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează 15 de judeţe şi care se află din 2 august sub cod portocaliu de caniculă, vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone.

Fac excepţie de la aceste restricţii autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, care participa la intervenţii în caz de forţă majoră.

Nici în ce priveşte circulaţia pe calea ferată lucrurile nu stau mai bine. CFR a anunţat că reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţă traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România. Potrivit oficialilor instituţiei pe 30 de secţii feroviare se circulă cu restricţii de viteză, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei.

Restricţia este valabilă până la sfârşitul săptămânii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *