Actualitate

CANICULA – Indicele de disconfort termic a depasit pragul critic in Baia Mare si la Sighetu Marmatiei

Reprezentantii Institutiei Prefectului Maramures au anuntat ca indicele de disconfort termic (temperatura-umezeala) a atins, in aceasta dupa-amiaza, pragul critic de 80 de unitati atat in Baia Mare, cat si in Sighetu Marmatiei. Acest fenomen poate crea probleme grave de sanatate varstnicilor si maramuresenilor care sufera de boli cronice.

Potrivit autoritatilor indicele de disconfort termic a fost ridicat si in alte localitati maramuresene. Astfel, s-au inregistrat 78 de unitati la Ocna Sugatag si Targu Lapus, in timp ce la Iezer nivelul atins a fost de 65 unitati.

La ora 15.00, termometrele indicau 33 de grade Celsius in Baia Mare, 32 la Sighetu Marmatiei si Somcuta Mare, 31 de grade la Tautii Magheraus, Seini si Ulmeni.

La Targu Lapus au fost 30 de grade Celsius, la fel ca in zona Ocna Sugatag, in timp ce la Borsa, Viseu de Sus si Sapanta temperatura a ajuns la 28 de grade.

27 grade Celsius au fost semnalate si in Baia Sprie. Mai racoare e in zona Dragomiresti, unde dupa-amiaza au fost 26 de grade si la Cavnic, unde sunt doar 25 de grade.

Temperatura cea mai scazuta a fost semnalata la Lacul Iezer – si anume 20 de grade Celsius.

Sursa: eMM.ro