Politica

CANDIDATI PARLAMENTARE – USL a schitat lista candidatilor in colegiile uninominale din Maramures

Foto: alegeri (c) eMaramures.roPregatirile pentru alegerile parlamentare sunt in grafic, chiar daca deocamdata nu e stabilita clar data alegerilor. Cel mai probabil, tinand cont de afirmatiile recente ale presedintelui PSD – Victor Ponta, acestea vor avea loc in 2 decembrie. “Din punctul nostru de vedere, al USL, alegerile ar fi bine sa fie mai repede pentru a avea timp sa dezbatem, in Parlament bugetul pe 2013 in acest an. Dar lucrul acesta se poate face doar printr-un acord al tuturor fortelor politice in Parlament. Daca nu exista din partea PDL un acord, atunci, sigur, vom avea alegeri pe 2 decembrie”, a precizat Ponta. Tot mai multi parlamentari, direct interesati de data convocarii alegerilor generale, au avansat aceeasi data.

Despre listele candidatilor nu s-a pomenit nimic oficial, politicienii evitand sa faca declaratii pe aceasta tema. In Maramures, USL si-a facut deja o schita a candidatilor, pe harta colegiilor parlamentare figurand parlamentarii din actualul mandat. Astfel, la Camera Deputatilor in Colegiul 1 Baia Mare Vest a fost nominalizat Gheorghe Zoicas, inscris recent in PNL, iar in Colegiul 2 Baia Mare Est, Florin Tataru. La Senat, tot pe zona Baia Mare, figureaza in lista Titus Liviu Pasca.

Pentru celelalte colegii uninominale de la Camera Deputatilor deocamadata au fost inscrisi in lista: Vasile Berci (Colegiul 7 Mara – Cosau) si Pavel Horj (Colegiul 5 Borsa – Viseu), dar se mizeaza pe atragerea inspre USL a catorva parlamentari cu sanse sa obtina un nou mandat in legislatura 2012 – 2016. Sunt de lamurit colegiile de pe zonele Codru-Chioar, unde reprezentant este democrat-liberalul Nicolae Bud, Lapus – Doru Lese si Sighet – Stefan Beres de la UDMR.

La Senat, cercul aproape s-a inchis, pentru ca pe Colegiul 2, care include zonele Codru-Chioar si Lapus, a fost nominalizat tot Sorin Bota, iar pentru ocuparea postului din Colegiul 3, zonele Borsa-Viseu; Sighetu Marmatiei si Mara-Cosau, se poarta negocieri cu Gheorghe Mihai Barlea. Zvonuri despre iminenta trecere a acestuia de la PDL la PNL s-au vehiculat cu insistenta in ultimele zile, dar parlamentarul nu a facut un anunt in acest sens in plenul Parlamentului, si pentru ca nu a fost prezent la lucrari. Gheorghe Mihai Barlea nu a putut fi contactat insa pentru a confirma sau infirma informatia.

Pana in 15 iulie, listele candidatilor ar trebui finalizate, in prima jumatate a lunii viitoare liderii USL dorind sa evalueze sansele candidatilor pe care ii va lansa in noua cursa electorala.
Sursa: M.M.