Comunitate

Campaniei impotriva Violenţei Asupra Femeii ! Seara de veghe in Piata Cetatii din Baia Mare

O acțiune stradală comemorativă de sensibilizare a opiniei publice și activism împotriva violenței, desfășurată sub genericul ”Seara de veghe- Ceaiul anti-violență”, organizată în cadrul Campaniei Celor 16 zile de Activism Împotriva Violenţei Asupra Femeii 2017 va avea loc in 27  noiembrie 2017, începând cu ora 17, în Piața Cetății din Baia Mare.

 Acțiunea are ca scop informarea, sensibilizarea și creșterea conștientizării opiniei publice cu privire la violența asupra femeilor: gravitatea consecințelor acestui fenomen, importanța prevenirii și combaterii  acestuia, necesitatea implementării unor măsuri eficiente și integrate de intervenție.

În cadrul acțiunii vor fi expuse „Martorele tăcute”- siluete umane care ”spun povestea” femeilor care au murit de pe urma violenţei în Maramureș în ultimii ani, cu prezentarea de date statistice la nivel de județ. Se vor aprinde candele și se vor lansa lampioane în memoria acestor femei. Vor fi realizate proiecții de clipuri video anti-violență, iar participanților la acțiune li se va oferi ceai cald, dar și materiale informative (fly-ere cu date de contact ale instituțiilor cu rol de prevenire și intervenție, dar și pliante cu informații despre ordinul de protecție).

 Evenimentul e organizat, în parteneriat, de mai multe instituții și organizații: SPAS Baia Mare, AFIV Artemis Baia Mare, Asociaţia YMCA Baia Mare, Federația YMCA România, Asociația Femina XXI, ANES- COJES Maramureș în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și Graiul Maramureșului.

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii are loc anual la nivel mondial în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii) – 10 decembrie (Ziua Drepturilor Omului). Din anul 2006, mai multe instituţii şi organizaţii din Baia Mare (SPAS Baia Mare, AFIV Artemis Baia Mare, Femina XXI, Asociaţia YMCA Baia Mare, Federația YMCA România, ISJ Maramureș, IPJ  Maramureș, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare) marchează această campanie la nivel de municipiu, prin acțiuni specifice de sensibilizare a comunităţii locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *