Comunicate de presa

CAMPANIE – Saptamana prevenirii criminalitatii

In perioada 28 septembrie – 02 octombrie 2015 se va derula, la nivel national, cea de-a X-a editie a manifestarii „Saptamana prevenirii criminalitatii”. Obiectivul acestui eveniment il reprezinta sensibilizarea cetatenilor cu privire la necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie, precum si prezentarea consecintelor ce decurg din comiterea de infractiuni.

Manifestarea va avea un caracter unitar, domeniile de referinta fiind selectate in baza prioritatilor Politiei pentru anul 2015, astfel incat fiecare zi a saptamanii sa abordeze o tema educativ-preventiva, dupa cum urmeaza:

Luni, 28 septembrie – Prevenirea victimizarii minorilor
Marti, 29 septembrie – Prevenirea delincventei juvenile
Miercuri, 30 septembrie – Prevenirea infractiunilor contra patrimoniului
Joi, 1 octombrie – Prevenirea criminalitatii organizate
Vineri, 2 octombrie – Siguranta rutiera.

In intervalul mentionat, politistii de prevenire, proximitate, ordine publica si politie rutiera din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures vor desfasura activitati de prevenire in tot judetul, atat in mediul urban, cat si in mediul rural.

Parteneri: Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Inspectoratul Scolar Judetean, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, Palatul Copiilor Baia Mare.

Sursa: IPJ Maramures