Externe

CAMPANIE – O octogenara britanica strange bani pentru orfelinatele din Romania

O octogenara britanica din Cornish, Jean Baker, a lansat un apel de strangere de fonduri pentru orfelinatele din Romania, la 20 de ani de la o actiune similara. Bakers, care are 84 de ani si abia s-a intors din Romania, colaboreaza cu White Cross Mission, care le-a oferit asistenta copiilor internati in institutii psihiatrice din Romania in 1991. Ea sustine ca in 2012 conditiile nu s-au imbunatatit prea mult.

“Am coborat la subsol si spre oroarea noastra am descoperit o spalatorie plina de asternuturi si haine murdare si ude, precum si o chiuveta mare de haine ce urmau a fi spalate de mana”, a declarat ea. “Intr-o alta camera se aflau sase masini de spalat industriale vechi de 12 ani. Doar doua mai erau functionale. Celelalte patru erau stricate dar nu exista bani pentru a le inlocui”, a explicat ea.

Baker a lansat o campanie de strangere de bani pentru repararea masinilor de spalat stricate. Ea spera sa stranga banii pana in septembrie, cand White Mission si-a planificat urmatoarea vizita in Romania.
Sursa: Mediafax