Comunicate de presa

CAMPANIE ISU – Marti, 13 octombrie, Ziua Informarii Preventive

Foto: Centru Mobil de Comanda - ISU Maramures (c) eMaramures.roInspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) s-a raliat si in acest an initiativei derulata la nivel european, astfel ca marti, 13 octombrie, in municipiul Bucuresti si in judetele tarii va fi marcata Ziua Informarii Preventive. Desfasurate sub sloganul „Preveniti ghinionul”, avand ca logo pisica neagra, activitatile informativ-educative ce vor avea loc cu aceasta ocazie, cu sprijinul E.ON Romania, urmaresc constientizarea cetatenilor asupra pericolelor la care se pot expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta.

Marti, 13 octombrie, sediile inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta/subunitatilor de interventie locale isi vor deschide portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizand si tehnica de interventie cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare.
Totodata, in zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventiva, incintele magazinelor Auchan si Dedeman. De asemenea, tot maine, la colegiile C.D. Nenitescu, Transilvania si Vasile Lucaciu din Baia Mare inspectorii de prevenire vor sustine lectii deschise in cadrul carora elevilor le vor fi prezentate matriale cu masuri preventive care trebuie aplicate inainte, pe timpul si dupa producerea situatiilor de urgenta.

Sursa: ISU Maramures