Afaceri - Economic

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de vineri cu toţi indicii pe roşu. Indicele BET, minus 0,19%

Bursa de la Bucureşi a deschis şedinţa de vineri în scădere, indicele principal BET afişând un minus de 0,19% la ora 10.15, în timp ce BET-TR, care reflectă atât evoluţia preţului acţiunilor din prima ligă bursieră de la Bucureşti, cât şi dividendele oferite de acestea, are minus 0,18%.

Indicele BET-Fi, compus din Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, indică o scădere de 0,40%, iar BET-NG,  format din cele mai importante companii energetice listate pe piaţa de capital românească, deschide şedinţa de vineri cu o scădere de 0,17%.

Acţiunile Băncii Transilvania afişează o creştere modestă de 0,10%, în timp ce în rândul companiilor energetice, Nuclearlectrica creşte cu 0,26%, iar Romgaz stagnează.

OMV Petrom înregistrează o creştere de 1,31%.

Bursa de la Bucureşti a înregistrat săptămâna trecută una dintre cele mai mari prăbuşiri din istorie, circa 19% în contextul în care într-o singură şedinţă, respectiv 19 decembrie 2018, s-a prăbuşit cu 12% ca urmare a unui pachet de taxe anunţat de Guvern care lovesc puternic în sectoarele bancar şi energie, cele mai reprezentative de la bursa românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *