Actualitate

Buget de buget pentru ”Castane” ! Vezi la cât se ridică cheltuielile pentru organizarea festivalului

2,2 milioane de lei. Atât au hotărât aleşii locali că va fi bugetul pe care îl va avea ediţia din acest an a Sărbătorii Castanelor. Un buget generos, care după cum se afirma la vremea aprobării hotărârii, era reflecţia dorinţei de a organiza o sărbătoare fără cusur.

În şedinţa extraordinară din 29 august, bugetul sărbătorii a fost suplimentat. Cu 200.000 de mii de lei, o sumă care, după cum se arată în proiectul de hotărâre supus aprobării, este necesară pentru promovarea evenimentului şi acoperirirea cheltuileilor cu delegaţiile străine.

”Dorim ca în perioada de desfăşurare a festivalului să aducem în muncipiul Baia Mare preşedinţi de consilii judeţene, primari dar şi reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Nord Vest pentru a face o întâlnire la nivel regional în special cu privire la dezvoltarea infrastructurii din această zonă. Pe de altă parte, dorim ca toate oraşele înfrăţite cu Baia Mare să fie prezente pentru a lansa un nou proiect în care municipiul Baia Mare doreşte să fie implicat, un proiect la nivel european şi despre care vor fi oferite detalii la momentul respectiv. În plus, am reconfigurat Festivalul Castanelor şi ne-am dorit să nu fie doar o sărbătoare pentru băimăreni şi cei din zona adiacentă, ci o sărbătoare pe care să o deschidem pentru turiştii, fie ei români sau străini, care vor să partice. Din această perspectiva, promovarea va fi făcută atât de mass-media din Ungaria şi Ucraina, cât şi de media naţională din România, aşa cum este dealtfel normal să fie făcut pentru a creste prestigiul acestei sărbători”, au afirmat reprezentanţii municipalităţii în susţinerea proiectului.

Proiectul a fost aprobat cu majoritatea voturilor celor prezenţi, astfel că bugetul sărbătorii trece de acum de jumătate de milion de euro. Ce-i drept, din sumă se scad sponsorizările şi sumele obţinute în urmă închirierii spaţiilor publice pentru comercianţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *