eveniment

BREAKING NEWS: Complexul Naţional Sportiv în Baia Mare tot mai aproape de materializare. Bazele sportive au fost preluate de Ministerul Tineretului şi Sportului

Complexul Naţional Sportiv Baia Mare este tot mai aprope de materializare. În şedinţa de Guvern de miercuri, 16 mai, executivul a aprobat favorabil ” înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile şi darea acestora în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş”.
Astfel, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza şi-a îndeplinit promisiunea de a sprijini acest aproiect asumat deja de către municipalitatea băimăreană, dar şi de către cea judeţeană. După trecerea bazelor sportive în administrarea MTS, până la înfiinţarea Complexului Naţional Sportiv în Baia Mare rămâne doar un simplu pas.

Demersurile pentru înfiinţarea unui Centru Sportiv Naţional în Baia Mare au fost demarate deja iar înfiinţarea lui va susţine dezvoltarea sportului de performanţă prin asigurarea condiţiilor optime de pregătire pentru sportivi. Aceştia vor beneficia în Baia Mare de utilităţi pe care le au la dispoziţie loturile naţionale şi olimpice, deci implicit acestea ar putea să se pregătească la noi în oraş.

În cadrul Complexului se vor putea organiza competiţii de rang international, municipiul Baia Mare fiind astfel pus pe harta competiţională naţională şi internaţională.
Un mare plus al acestui Complex ar fi că oferă sportivilor din judeţ condiţii optime de pregătire chiar la ei acasă.

Potrivit proiectului, CNS Baia Mare va fi unul dintre cele mai complexe şi mai performante centre naţionale care, pe lângă Sala Polivalentă ” Lascăr Pană” şi Baza de Atletism va reuni sub aceeaşi umbrelă şi Bazinele de înot, cel acoperit şi cel în aer liber,  Terenul de Rugby şi un Centru Medical de Refacere Sportivă, la care se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Pe lângă acestea se are în plan şi deschiderea unei Baze de pregătire de Kaiac-Canoe, sport care are tradiţie în municipiu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *