Comunitate

Bradul de Crăciun a ajuns în inima cetății ! A fost ales special de primarul Cătălin Cherecheș pentru băimăreni

Băimărenii au și în acest an un motiv de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă. Cel mai frumos brad din România a fost așezat în inima orașului, în Centrul Istoric. În jurul acestuia  urmează să fie amplasat Târgul de Crăciun, dar și perimetrul în care vor fi organizate evenimentele care vor fi organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“Am avut, din nou, bucuria să le ofer din tot sufletul, cel mai frumos brad de până acum, tuturor băimărenilor, dar și românilor care vor veni în Baia Mare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Este un moment în care am ales, pentru prima oară, un brad de aici, de la noi, din Blidari, de pe raza municipiului Baia Mare, din Ocolul Silvic care aparține orașului nostru”   

În următoarele zile va fi împodobit, iar primarul Cătălin Cherecheş, cu ajutorul celor mici, va aprinde luminile pe brad, dar va inaugura şi iluminatul ornamental de sărbători, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, de 1 Decembrie.

“Este o bucurie pentru mine să pot face un cadou în special copiilor din Baia Mare pentru că acest brad va fi amplasat în mijlocul patinoarului pe care îl amenajăm deja. Cu ocazia zilei de 1 Decembrie vom aprinde și luminile ornamentale de Crăciun și vom aprinde și luminițele de pe brad. Tot atunci vom inaugura Târgul de Crăciun și va fi un moment de bucurie care se va perpetua până în 15 ianuarie, cu diverse evenimente, colinde, concerte de muzică clasică și modernă, Concertul de Revelion și cel de Anul Nou” – a spus primarul Catalin Chereches. 

Bucuria din sufletul fiecărui micuț va fi colorată de către Moș Nicolae, bătrânelul care le va aduce fiecărui copil jocuri educative de tip LEGO. Astfel, aproximativ 11 mii de copii din sistemul educațional preșcolar și primar se vor bucura de cadourile primite.

 „Anul trecut băimărenii nu au avut un brad în Centrul Istoric, eu fiind ținut departe de inima orașului și am dorit ca acum să repar acest lucru și să le arăt tuturor că noi băimărenii suntem oamenii care facem lucrurile bine, corect, frumos și din respect față de tradițiile noastre și din respect față de oamenii pe care îi îndrăgim, în special pe copiii noștri care merită o astfel de bucurie. Sperăm să avem și zăpadă pentru a avea o atmosferă frumoasă în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare, dar și pentru că suntem pregătiți cu tot ceea ce înseamnă utilaje de deszăpezir, așa cum nu s-a întâmplat anul trecut. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut cred că va fi doar o amintire urâtă care va uitată de mine și de către băimăreni. Astăzi ștergem tot ce a fost neplăcut și reparăm într-un mod simbolic totul, aducând acest brad. Nu știu dacă va fi cel mai mare din România, nu l-am măsurat încă, dar cu siguranță, va fi cel mai frumos din România” a mai aratat primarul muncipiului Baia Mare .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *