Sport

BOX – Lumea pugilismului din Maramures, in doliu dupa decesul lui Arthur David (GALERIE VIDEO)

Vezi VIDEO – declaratii colegi
Vezi VIDEO – ce spun prietenii
Vezi VIDEO – a murit un campion
Moartea fulgeratoare a lui Arthur David i-a surprins si indurerat pe cei care l-au cunoscut pe fostul campion national la box. Problemele de sanatate pe care le avea l-au determinat in ultima perioada sa apeleze la medici, inclusiv la cei din Cluj, insa in ciuda tratamentului el s-a stins din viata la doar 35 ani. Toti cei care au avut ocazia sa il cunoasca pe pugilistul baimarean spun ca sunt profund indurerati de decesul unuia dintre cei mai mari boxeri pe care i-a dat Maramuresul.

Decesul a survenit aseara, 24 iunie, la Spitalul Judetean, acolo unde sportivul s-a prezentat deoarece se simtea foarte rau. In ciuda eforturilor, medicii nu au putut sa faca prea multe pentru pugilistul baimarean, cunoscut pentru fizicul sau impunator. Cei care l-au cunoscut nu isi imagineaza cum un om cu un fizic atat de impunator, sportiv de performanta, a fost rapus atat de tanar. Fostul lui antrenor, Gheorghe Man, a povestit cu lacrimi in ochi ca sportivul sau avea sange de campion, iar unele dintre meciurile in care a luptat o sa-i ramana intotdeauna in memorie.

Avea o constitutie fizica extraordinara, era bine inzestrat, inalt, cu o gandire destul de buna in ceea ce priveste tainele boxului si aplica tot ceea ce era mai bun din boxul amator. Era un om deosebit, ii ajuta pe toti, era foarte bun la suflet, incerca intotdeauna sa ii ajute pe toti sportivii cu care facea antrenamente la sala”, a declarat pentru eMaramures antrenorul emerit Gheorghe Man de la CSM Baia Mare.

De la inceputul anului, Arthur David se pregatea impreuna cu alti sportivi in sala din cadrul clubului FC Maramures Universitar, avand intentia sa urce din nou in ring, ambitionat de medalia de bronz pe care a castigat-o in 2010 la Campionatul National. Problemele de sanatate nu i-au permis, insa, acest lucru, fiind nevoit sa renunte la antrenamente pentru a se trata.

In primavara a inceput pregatirea pentru Campionatul National la care voia sa participe, dar dupa vreo luna de pregatire a avut unele probleme de sanatate, ceva dureri la spate, si a renuntat. Pe 1 mai l-am vazut ultima data si atunci mi s-a parut ca e putin marcat, parca nu era cel de altadata ,dar nu ne-am dat seama ca e asa de grav”, a spus Florin Darida, vicepresedintele clubului FC Maramures Universitar Baia Mare.

Arthur David s-a apucat de box in 1994. Baimareanul a fost de patru ori campion national, in 1996, 1997, 1998, 2001 si de trei ori vicecampion national. In 1997 a fost prima oara convocat la lotul national, an in care a obtinut locul 2 la Centura de Aur. In 2001, cu lotul Romaniei, a mers in Canada, la Jocurile Francofone, antrenat fiind de Francisc Vastag, unde a ocupat locul 5.

Foto: David Arthur (c) facebook.com.

CITESTE SI:
ACTUALIZARE – DECES DAVID – Fostul campion national la box, baimareanul Artur David a murit la 35 de ani (VIDEO)
BOX. Artur David revine in ring dupa sase ani de absenta si castiga medalia de bronz, promitand – pentru 2011 – medalii si mai valoroase (VIDEO)
Sursa: Andrei Gherghel