Sport

BOX – Lucian Bute va disputa revansa cu englezul Carl Froch in luna martie 2013, la Montreal

Foto: Lucian Bute (c) eMaramures.roPugilistul roman Lucian Bute va trebui sa mai astepte pentru a-si putea recapata centura de centura de campion IBF la categoria supermijlocie, pierduta in fata englezului Carl Froch, dupa ce reprezentantii celor doi boxeri au decis sa amane meciul-revansa pentru luna martie 2013, la Montreal. Conform reprezentantului lui Bute, Jean Bedard, cea de-a doua confruntare dintre cei doi pugilisti ar urma sa se desfasoare pe 16 sau 23 martie, la arena Bell Centre din Montreal. “Am discutat cu Eddie Hearn (promotorul boxerului englez) si am cazut de acord ca revansa Bute – Froch sa aiba loc pe 16 sau 23 martie, la Montreal Bell Centre. Aveam o clauza in contract referitoare la revansa, care s-ar fi putut disputa direct, fara sa se tina cont de rezultatul primului meci”, a mentionat Bedard, seful InterBox, in cursul unei conferinte de presa.
 
Am decis, insa, impreuna ca este in interesul promovarii efective a revansei ca Lucian si Carl sa lupte mai intai in evenimente separate si ne vom coordona eforturile pentru ca amandoi sa boxeze in aceeasi zi, in luna noiembrie”, a declarat Bedard.

Acesta nu a exclus, totodata, posibilitatea ca Lucian Bute sa dispute urmatorul sau meci in Romania. “Este foarte probabil ca Lucian sa boxeze la Montreal sau Quebec in aceasta toamna. Am discutat cu un adversar si i-am trimis deja o oferta“, a adaugat Bedard.

Eddie Hearn a precizat, la randul sau, ca Froch, care l-a invins pe Lucian Bute prin KO tehnic in repriza a 5-a, pe 26 mai la Nottingham, urmeaza sa-si apere titlul in luna noiembrie, tot in Marea Britanie, inainte de a-i acorda revansa romanului.

Meciul Froch – Bute reprezinta deja unul dintre marile momente din istoria boxului britanic. A generat un record din punct de vedere al audientei TV, disputandu-se cu casa inchisa pe o arena in care fani au trait ceea ce numerosi experti respectati si luptatori au descris drept cea mai frumoasa atmosfera traita vreodata la un meci in Marea Britanie. Desigur, ca orice luptator, Lucian doreste sa-si ia revansa dupa aceasta infrangere si, conform intelegerii, are dreptul sa incerce ca acest lucru sa devina posibil. Atat eu, cat si Jean Bedard consideram ca este in interesul ambilor pugilisti sa dispute cate un meci interimar, in cursul acestui an, inaintea revansei”, a precizat impresarul englez.

Hearn considera ca cea de-a doua confruntare dintre Bute si Froch, care va avea loc la Montreal, reprezinta un “eveniment de mare amploare”, iar eventualele victorii pe care cei doi le vor obtine in meciurile interimare, nu vor face decat “sa arunce gaz peste foc”, inaintea revansei.

“Vom anunta urmatorul adversar pentru Carl in urmatoarele saptamani, pentru un nou meci mare in Marea Britanie”, a adaugat Eddie Hearn.
Sursa: Agerpres