Sport

BOX – Floyd Mayweather – Manny Pacquiao: “Meciul secolului”, in aceasta noapte de la ora 04.00

Floyd Mayweather va boxa cu filipinezul Manny Pacquiao, in ”meciul secolului”, la MGM Grand Arena din Las Vegas. Gala va avea loc duminica de la ora 04.00.

Floyd Mayweather, in varsta de 37 de ani, este neinvins in 47 de meciuri, iar Manny Pacquiao, in varsta de 36 de ani, are 57 de victorii si cinci infrangeri in 64 de partide.

Americanul detine centurile WBC si WBA la categoria semimijlocie, iar Pacquiao are centura WBO.

Potrivit analistilor, “meciul secolului” va fi cel mai de succes eveniment sportiv din istorie. Impactul financiar total este imposibil de anticipat, la cele 500 de milioane de dolari (456 de milioane de euro) asteptate din bilete, publicitate, drepturi TV, merchandising, adaugandu-se veniturile ce vor fi aduse orasului Las Vagas, caselor de pariuri etc.

Actorul Jamie Foxx va interpreta imnul Statelor Unite ale Americii la meciul dintre Floyd Mayweather si Manny Pacquiao. Foxx este un fan al boxului si a acceptat invitatia organizatorilor pentru a interpreta imnul SUA “Star-Spangled Banner” inainte de debutul partidei de la Las Vegas.

Mayweather detine centurile WBC si WBA la categoria semimijlocie, iar Pacquiao are centura WBO.

“Meciul secolului” in cifre

Meciul de box Floyd Mayweather – Manny Pacquiao va beneficia de cea mai mare bursa din istorie, 300 de milioane de dolari (274 de milioane de euro), care va fi impartita in proportie de 60 la suta pentru Mayweather (180 de milioane de dolari – 164 de milioane de euro) si restul pentru Pacquiao (120 de milioane de dolari – 109 milioane de euro).

Cu cele 180 de milioane de dolari pe care le va primi, Mayweather va deveni, potrivit Forbes, sportivul cu cele mai mari castiguri intr-un an, depasindu-l pe Tiger Woods, care in 2009 a obtinut 112 milioane de euro.

MGM Grand Arena din Las Vegas, sala care va gazdui meciul, pune la dispozitie 16.500 de locuri, insa doar 500 de bilete au fost scoase la vanzare, online, epuizandu-se in mai putin de un minut. Biletele au costat intre 1.500 de dolari (1.370 de euro) si 7.500 de dolari (6.800 de euro). Celelate bilete, inclusiv cele de 10.000 de dolari, indisponibile publicului larg, au fost distribuite pe alte canale, organizatorii estimand venituri de 74 de milioane de dolari (67 de milioane de euro) din vanzarea tichetelor, cu 14 milioane de dolari mai mult decat la ultima editie a Super Bowl. Pe site-urile specializate, un bilet se vinde si cu 141.575 dolari (129.500 euro).

Se estimeaza venituri de 300 de milioane de dolari din transmiterea meciului in sistem Pay Per View in SUA, Canada si Puerto Rico. Evenimentul ar putea ajunge in 3 milioane de locuinte numai in SUA, mai mult decat la meciul Mayweahter-De la Hoya din 2007, care a fost vizionat in 2,5 milioane de gospodarii.

Producatorul mexican de bere Cervecería Cuauhtémoc Moctezuma a platit 5,6 milioane de dolari (5,12 milioane de euro) pentru ca marca sa, Tecate, sa apara pe ringul luptei. Tecate a castigat licitatia oferind cu 400.000 de dolari mai mult decat rivala Corona.

Centura ce va fi decernata invingatorului este fabricata din piele, contine aur, argint si 3.017 pietre pretioase, fiind realizata de 20 de artizani mexicani, care au lucrat la ea mai multe saptamani. Pe centura sunt reproduse steagurile celor 167 de tari afiliate WBC si chipurile lui Pacquiao, Mayweather, Mohamed Alí si José Sulaimán.

Extravagantele lui Mayweather sunt numeroase. Dieta de 4.000 de euro pe zi, stiloul din aur de 18 carate, in valoare de 4.000 de euro, pentru semnarea contractului, cele trei protectii bucale de 25.000 de dolari (23.000 de euro) fiecare sunt doar cateva dintre ele. Acestea din urma sunt realizate cu foite de aur, cu diamante si cu bancnote de 100 de dolari.

Pentru acest eveniment, jurnalisti din intreaga lume au solicitat peste 15.000 de acreditari. Prin comparatie, la ultima editie a Jocurilor Olimpice au fost prezenti 10.000 de ziaristi.

Potrivit analistilor, “meciul secolului” va fi cel mai de succes eveniment sportiv din istorie. Impactul financiar total este imposibil de anticipat, la cele 500 de milioane de dolari (456 de milioane de euro) asteptate din bilete, publicitate, drepturi TV, merchandising, adaugandu-se veniturile ce vor fi aduse orasului Las Vagas, caselor de pariuri etc.

Ce spun Mayweather si Pacquiao despre Meciul secolului

Floyd Mayweather a declarat ca duelul sau cu filipinezul Manny Pacquiao este “meciul secolului” si o confruntare pe care lumea nu trebuie sa o rateze.

“A fost «un drum lung», dar am ajuns in acest punct. 2 mai, meciul secolului. Este cel mai bun impotriva celui mai bun, iar Pacquiao este unul dintre cei mai buni boxeri ai acestei ere. Este un meci pe care lumea nu trebuie sa il rateze, o confruntare incredibila. Meci plin de actiune. Ma dedic total, ma antrenez mult, imi fortez limitele, pentru ca nu mi-am dorit niciodata atat de mult sa castig un meci. Si sunt sigur ca si Manny isi forteaza limitele, pentru ca si el isi doreste la fel de mult victoria”, a spus Mayweather, informeaza Daily Mail.

La randul sau, Manny Pacquiao a afirmat ca spera sa ii faca fericiti pe fani la 2 mai: “Cred ca pentru voi, fanii boxului, este ceea ce asteptati de cinci ani. Meciul va avea loc si stiu ca sunteti foarte entuziasmati. Ne vom antrena amandoi foarte bine pentru acest meci si vom face tot ce vom putea in 2 mai pentru a va face fericiti”.

Sursa: Mediafax