Sport

BOX – Floyd Mayweather este sportivul cel mai bine platit in 2011

Boxerul american Floyd Mayweather a fost cel mai bine platit sportiv in anul 2011, cu 85 de milioane de dolari, el reusind sa-l devanseze pe compatriotul sau, jucatorul de golf Tiger Woods, conform anchetei anuale a revistei Forbes, informeaza AFP. Mayweather a strans cele 85 de milioane de dolari cu ocazia a doua meciuri, justificandu-si astfel porecla sa, “Money” (“bani”). Americanul efectueaza in prezent o pedeapsa de trei luni de inchisoare pentru violente conjugale.

Mayweather devanseaza un alt boxer, pe filipinezul Manny Pacquiao, pe lista celor mai bine platiti 100 de sportivi, comunicata luni de Forbes. Pacquiao, invins recent de americanul Tim Bradley in conditii foarte controversate, a fost platit anul trecut cu 62 de milioane de dolari.

Woods, care domina din anul 2001 clasamentul realizat de Forbes, a cazut pe locul 3, cu 59,4 milioane de dolari, cu 16 milioane mai putin decat a fost platit in 2010. Suma incasata anul trecut de Woods este de doua ori mai mica decat cea castigata de acest sportiv in cel mai bun al sau, 2009, inainte ca scandalul infidelitatilor sale conjugale sa-i distruga casnicia si sa alunge mai multi sponsori.

Pe locul 4, cu 53 de milioane de dolari, este baschetbalistul LeBron James, care disputa acum finala NBA cu Miami Heat.

James este primul dintre cei 13 baschetbalisti prezenti pe aceasta lista, care mai cuprinde 30 de jucatori de fotbal american si doar doua femei, jucatoarele de tenis Maria sarapova (Rusia, locul 26), recenta castigatoare de la Roland Garros, si Li Na (China, locul 81), devenita anul trecut prima asiatica invingatoare intr-un turneu de Mare slem.

LeBron James, proaspat actionar al clubului englez de fotbal FC Liverpool, este urmat de tenismanul elvetian Roger Federer, castigator a 16 turnee de Mare Slem (52,7 milioane), si de un alt baschetbalist, Kobe Bryant (52,3). Urmeaza jucatorul american de golf Phil Mickelson (47,8) si primul fotbalist de pe lista, englezul David Beckham (46), de la echipa americana Los Angeles Galaxy.

Beckham e urmat de Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez al lui Real Madrid (42,5). Cristiano Ronaldo e cel mai bine platit sportiv din lume daca se ia in calcul doar salariul varsat de angajatorul sau (20 de milioane de dolari).

Foto (c) inquisitr.com.
Sursa: Agerpres