Stiri externe

BOMBARDAMENT – Liderul gruparii Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, dat disparut in urma unui atac al fortele irakiene

Fortele aeriene irakiene au bombardat duminica un convoi cu care se deplasa liderul gruparii teroriste Stat Islamic in provincia Anbar, din vestul Irakului, dar soarta acestuia nu este cunoscuta deocamdata, informeaza un comunicat al armatei, citat de Reuters in pagina online.

“Locul intalnirii a fost de asemenea bombardat si multi dintre liderii gruparii au fost ucisi sau raniti. Soarta asasinului al-Baghdadi este necunoscuta, acesta fiind luat de un vehicul. Starea sanatatii sale este inca neclara”, a precizat armata.

Gruparea Stat Islamic a ocupat teritorii vaste in Siria si Irak, unde a proclamat un califat. Baghdadi sustine ca a acceptat juramintele de credinta din partea mai multor sustinatori din Libia, Egipt, Yemen, Arabia Saudita si Algeria.

“Fortele aeriene irakiene au bombardat convoiul teroristului Abu Bakr al-Baghdadi in timp ce se indrepta spre Karabla, pentru a participa la o reuniune cu comandantii SI”, se arata in comunicat.

Armata a precizat ca fortele aeriene au bombardat de asemenea locul in care Baghdadi urma sa se intalneasca cu comandantii gruparii Stat Islamic.

Sursa: Mediafax