Comunitate

BOICOT LA VOT – Zeci de mii de buletine de vot, anulate in Maramures (VIDEO)

Vezi VIDEO
Aproape 40.000 de buletine de vot au fost anulate la alegerile locale organizate in 10 iunie, la nivelul Maramuresului. Cel mai mare procent de voturi nule, de 7,4%, a fost inregistrat la desemnarea consilierilor judeteni, potrivit rezultatelor partiale contabilizate de autoritati. In urne au fost gasite mii de buletine albe, iar alte cateva mii au avut stampilele aplicate pe mai multi candidati.

Candidatii si partidele inscrise in competitia electoala din aceasta vara au pierdut extrem de multe voturi din partea alegatorilor. Desi s-au prezentat la scrutinul de duminica, votul a mii de maramureseni nu a mai contat. In cazul optiunilor electorale pentru presedintia Consiliului Judetean au existat aproape 10.000 de sufragii pierdute, iar la desemnarea membrilor acestui for circa 13.000 de buletine de vot au fost anulate.

„Datele partiale centralizate la Biroul Electoral Judetean pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean ne arata faptul ca au fost inregistrate peste 7.000 de voturi nule. La alegerile pentru consilieri judeteni sunt inregistrate peste 12.000 voturi nule, pentru alegerea primarilor avem voturi nule – peste 5.000 voturi nule, iar pentru functia de consilieri locali sunt peste 9.000 de voturi nule”, a declarat purtatorul de cuvant al BEJ, Dan Buca.

In ce priveste alegerile din Baia Mare, au fost inregistrate in jur de 1.500 de voturi nule in cazul buletinelor pentru primar si peste 2.000 la Consiliul Local. Reprezentantii Biroului Electoral Municipal au aratat ca majoritatea voturilor anulate au fost albe. “Insemne, mesaje n-am gasit. Cele mai multe au fost goale, doar cu stampila de control “, a spus vicepresedintele Biroului Electoral Municipal, Antoniu Simon.

Conform reprezentantilor BEJ, buletinele de vot nule se afla sub paza militarizata, fiind sighilate. Ele vor fi transportate in zilele urmatoare la Tribunalul Maramures.
Sursa: Camelia Tocaci