112

BILANT – Maramures, un judet sigur pentru cetateni (VIDEO)

Vezi VIDEO
Judetul Maramures este unul dintre cele mai sigure judete din tara din punct de vedere al combaterii infractionalitatii. In primul semestru al acestui an, politistii maramureseni au inregistrat un numar mai mic de sesizari in comparative cu aceeasi perioada a anului trecut. Cel putin asta releva un bilant al activitatii Inspectoratului de Politie al judetului Maramures.

Potrivit infractiunilor sesizate, cele de natura economio-financiare au cunoscut o crestere de peste 15% fata de primul semestru al anului trecut.

“Infractiunile sesizate in primul semestru al anului 2015 au inregistrat o scadere cu 8,84% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Infractiunile economico-financiare au crescut cu 17,19% iar cele judiciare si de alta natura au scazut cu 4,44%, respectiv 24,19%. Astfel, ca o consecinta directa a preocuparii constante si aplicate manifestate fata de infractionalitatea economico-financiara, in semestrul I al anului 2015 politistii maramureseni au constatat cu 66 mai multe fapte decat in aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Florina Metes, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Maramures.

Furturile au scazut cu aproximativ 19%, adica in primul semestru au fost inregistrate cu 335 de infractiuni mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate acestea, numarul furturilor din buzunare si cele din masini au crescut in aceasta perioada.

“Infractiunile contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice au scazut cu 8,77%. Reducerea infractiunilor la regimul este consecinta actiunilor constante, cu efective largite, organizate si desfasurate pentru prevenirea si combaterea comportamentelor rutiere generatoare de risc”, a declarat Florina Metes, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Maramures.

In primele sase lunii ale acestui an politistii rutieri au organizat peste 11.000 de actiuni in urma carora peste 1.780 de soferi au devenit pietoni. De asemenea, oamenii legii au retras si 762 certificate de inmatriculare.

Sursa: Simona Vasiac