112

BILANT CONTROL – 13 permise de conducere retinute si noua certificate de inmatriculare retrase

Politistii rutieri au continuat si in sfarsitul de saptamana trecut actiunile de verificare si control a traficului rutier. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 207 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 61.000 de lei, au retinut 13 permise de conducere si au retras noua certificate de inmatriculare.

Pentru a-i determina pe conducatorii auto sa adopte un comportament preventiv in trafic si pentru a-i constientiza de pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere, politistii au fost prezenti pe principalele artere de circulatie de pe raza judetului.

Astfel, politistii au intocmit dosare penale pe numele mai multor maramureseni pentru comiterea infractiunilor de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, conducere fara permis, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata, conducerea unui vehicul neinmatriculat si vatamare corporala din culpa.

De asemenea, politistii au constatat 207 contraventii ce au fost sanctionate cu amenzi in valoare de aproape 61.000 de lei. Ca masura complementara, au fost retinute 13 permise de conducere si au fost retrase noua certificate de inmatriculare.

De exemplu, sambata, 10 octombrie, la ora 05.45, politia a fost sesizata prin S.N.U.A.U. 112 ca, pe DJ 108A din localitatea Ulmeni s-a produs un accident rutier. Un tanar de 21 de ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism, a pierdut controlul masinii intr-o curba la dreapta si a acrosat un autoturism condus regulamentar in fata sa de un tanar de 19 ani.

Impactul s-a soldat doar cu avarierea celor doua autoturisme. Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest si s-a constatat ca amandoi aveau o concentratie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ei au fost condusi la Centrul de Permanenta din Ulmeni unde le-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Ambii soferi sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de conducere sub influenta alcoolului.

Sursa: Emm