112

BILANT – Amenzi in valoare de aproape 20 000 de lei aplicate de politisti intr-o singura zi

Ieri, 5 octombrie, politistii maramureseni au desfasurat, pe raza judetului, activitati in scopul asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica in randul cetatenilor. Au fost aplicate 87 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 20.000 de lei.

Politistii rutieri si cei de ordine publica au intreprins in Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Sarasau masuri pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, in vederea prevenirii activitatilor infractionale si combaterii evenimentelor rutiere.

In Baia Mare, politistii Biroului Rutier au actionat pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor precum si celor care circula cu autovehicule cu defectiuni tehnice. In urma activitatilor intreprinse, politistii au aplicat 29 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 7 000 de lei. Ca masura complementara, politistii au retinut sapte permise de conducere si au retras cinci certificate de inmatriculare.

Politistii din Sarasau au actionat ieri pe DN 18 Sighetu Marmatiei – Remeti, pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care depasesc limitele legale de viteza atunci cand se deplaseaza cu autovehicule pe drumurile publice. Politistii au verificat peste 27 de autovehicule si au aplicat 19 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 5 000 de lei.

Cu ocazia targului lunar organizat la Sighetu Marmatiei, politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite, identificarea persoanelor urmarite in temeiul legii, bunurilor ce pot proveni din savarsirea de infractiuni sau care pot sa foloseasca la savarsirea de infractiuni, precum si pentru combaterea tuturor faptelor antisociale. Astfel, politistii au verificat 49 de persoane fizice si juridice si pentru abaterile constatate au aplicat 39 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 8 000 de lei si au confiscat bunuri in valoare de aproape 500 de lei. De asemenea, politistii au intocmit dosar penal pe numele unei femei de 43 de ani, domiciliata in municipiul Iasi, pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

Politistii vor continua pe tot parcursul saptamanii activitatile pentru asigurarea unui climat de siguranta publica corespunzator in comunitatile locale.

Sursa: Emm