112

BILANT – Amenzi de peste 54.000 aplicate de politistii rutieri intr-o singura zi

Siguranta pe drumurile publice reprezinta o prioritate a politistilor rutieri, care actioneaza zilnic pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulatie soldate cu ranirea participantilor la trafic. Ieri, 14 octombrie, politistii Biroului Rutier Baia Mare impreuna cu cei de la Sectia 1 Politie Rurala Grosi si Postul de Politie Recea, au desfasurat o ampla actiune pe principalele artere de circulatie din municipiul Baia Mare.

Avand in vedere ca viteza excesiva reprezinta una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulatie, politistii au actionat cu autospeciale dotate cu aparatura video radar de supraveghere a traficului rutier si masurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. De asemenea, politistii au urmarit sa-i determine pe conducatorii auto sa respecte normele rutiere in vigoare si sa-i responsabilizeze cu privire la pericolele la care se expun in momentul in care incalca legislatia.

Astfel, politistii au depistat un numar mare de soferi care au comis abateri de natura contraventionala. Ei au controlat 180 de autovehicule si in urma verificarilor au constatat 188 de contraventii, dintre care 61 au fost incalcari ale regimului legal de viteza. Valoarea totala a amenzilor aplicate este de peste 54 000 de lei.

Sursa: Emm