Comunitate

Bazinul de înot “Gheorghe Demeca” din Baia Mare primește bani pentru refacerea acoperișului !

Vin bani pentru reabilitarea acoperișului de la bazinul de înot  “Gheorghe Demeca” din Baia Mare.  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului județean Maramureș Gabriel Zetea.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat faptul că, în cursul zilei de miercuri, 8 noiembrie 2017, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca a semnat alocarea sumei de 500.000 de lei pentru rapararea acoperișului Bazinului Olimpic ”Gheorghe Demeca” din Baia Mare. Banii au ajuns la Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a județului Maramureș, urmând să fie organizată licitația, iar lucrările să demareze în cel mai scurt timp. Șeful administrației județene a subliniat faptul că, instituția Consiliului Județean nu are în subordine DJTS, deci implicit nici Bazinul Olimpic de înot din Baia Mare, însă fiind o problemă a maramureșenilor și a copiilor care își doresc să facă performanță în acest sport s-a implicat personal în rezolvarea acestei situații.

La conferința de presă care a avut loc în cabinetul președintelui CJ a fost prezent și directorului Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare, Adrian Gherghel, care este și antrenor de înot și care a adus, în dese rânduri, performanță Maramureșului atât prin participările sale la diverse competiții, cât și prin sportivii pe care i-a pregătit.

”În urmă cu mai bine de o lună, când vijelia care a afectat multe construcții din Baia Mare, au apărut probleme și la acoperișul bazinului de înot. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș a fost informat în cel mai scurt timp, iar pagubele menționate au fost împărțite în trei categorii. Prima categorie a făcut referire la instituțiile publice aflate în subordinea autorităților locale, cea de-a doua s-a referit la instituțiile aflate în subordinea deconcentratelor, iar în a treia categorie au intrat proprietățile private. Guvernul României s-a mișcat extrem de repede, alocând Maramureșului, într-un timp foarte scurt, o sumă de peste 90 de miliarde de lei vechi pentru instituțiile aflate în subordinea administrațiilor locale. În ceea ce privește instituțiile aflate în subordinea deconcentratelor era necesară o rectificare de buget, fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului fiind epuizat. În urma discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, respectiv cu ministrul Marius Dunca, dar și cu secretarul de stat Cosmin Butuza, singura variantă în care puteau să vină în ajutorul Bazinului Olimpic era printr-un transfer intern de bani de la un capitol la altul. Trebuie specificat faptul că MTS nu avea aceste fonduri în buget, iar pentru a face modificările menționate erau necesare foarte multe avize, cel mai important fiind avizul Ministerului Finanțelor, care s-a primit în cursul săptămânii trecute. Au urmat, apoi, avizele interne ale MTS, iar în cursul zilei de miercuri, ministrul Marius Dunca a semnat rectificarea bugetului și transmiterea sumei de 500.000 de lei către obiectivul din Baia Mare”, a declarant președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea: ”DJTS a gestionat deficitar problema acoperișului avariat de furtună”

Șeful administrației județene a mai menționat faptul că acești 500.000 de lei reprezintă întregul buget al MTS, care a fost alocat pentru un singur obiectiv din Maramureș, iar reușita acestui proiect i se datorează, exclusiv, secretarului de stat Cosmin Butuza, care a militat și a susținut cauza până la final.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean s-a arătat dezamăgit de atitudinea lui Cornel Săvoiu, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, despre care spune că a gestionat deficitar intervenția imediată a problemei și a ales să pună în pericol întregul amplasament, fără a ține cont de sportivii care aveau nevoie de bazinul de înot pentru a se antrena în vederea competițiilor interne și internaționale la care participă.

”Consider că DJTS s-a folosit de acest pretext pentru a obține sume mai mari de bani. Acest fapt a adus la imposibilitatea funcționării bazinului, iar sute de copii din Maramureș și-au decalat întregul program și au fost nevoiți să facă kilometri suplimentari pentru a se antrena în condiții improprii, mult sub standardele pe care le oferă interiorul bazinului de înot din Baia Mare. Pe de altă parte, nu consider că este normală nici atitudinea unora dintre părinți, care în loc să vină să discutăm, așa cum au ales alții, s-au manifestat extrem de zgomotos, fără a cunoaște faptul că instituția Consiliului Județean Maramureș nu are nicio atribuție în gestionarea Bazinului Olimpic Gheorghe Demeca din Baia Mare. În ceea ce-i privește pe cei de la DJTS, sper că, cel puțin acum vor gestiona mai bine problema atribuirii lucrării și execuția propriu-zisă a acoperișului”, a conchis președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

 

 

One Response

  1. Situație stânjenitoare la școala Nr 8 din baia mare , părinților le au fost cerute sume enorme Pt instalarea sistemului de supraveghere din incinta scoli , mansardarea scoli și Pt un ,, bal caritativ ‘’ la inițiativa directoarei scoli . Ședințele cu părinți s-au încheiat cu încăierări la aflarea sumelor cerute de către conducerea scoli : 500de milioane de lei Pt camerele de filmat și obligativitatea de a cumpara 5 bilete la balul caritativ in valoare de 200 de RON biletul , Pt fiecare clasa fără a putea participa la acesta . Indignati și surprinsi părinți au cerut explicații , răspunsurile fiind : nu este la nivelul vostru sa înțelegeți , va depășește (răspuns dat de reprezentantul parintilor clasei 3b , după îndrumările doamnei directoare ) . De semnalat și existența unei asociații NON profit la nivelul scoli către care ar urma sa se direcționeze fondurile balului caritativ și către care numeroși părinți își direcționează cei 2% din impozitul pe profit și banii ceruți sistematic de către reprezentanții acesteia . Cu toate acestea tot părinți cumpara imprimante , hârtie Pt acestea și chiar și hârtia igienica . Nimeni nu știe unde sunt cheltuite aceste fonduri și de ce li se cere părinților aceste sume imense , ba chiar sa pomenit de construirea une Sali de sport la care părinții ar trebui sa participe . Doamna directoare ar fi răspuns foarte violent și vulgar la intrebarile adresate de reprezentantul comitetului de parinti . Adică ni se cer bani fără a ni se da chitanțe de ani de zile și fără a STI de cele mai multe ori unde se cheltuiesc. ALARMANT . Oare primăria si inspectoratul învățământului sunt la curent ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *