Sport

BAZE SPORTIVE – Suprafetele de joc din polivalenta si de la stadionul “Lascar Ghinet”, in lucrari de reabilitare

 
 

In aceasta perioada nu se intra nici pe suprafata de joc din polivalenta, nici pe terenul de rugby de la “Lascar Ghinet”. In ambele cazuri se efectueaza lucrari: la polivalenta suprafata de joc este reabilitata ca si in fiecare vara, in timp ce la suprafata de joc de la stadionul de rugby refacerea gazonului se apropie de ultimul stagiu. Timp de circa o luna accesul pe suprafata de joc de la polivalenta va fi interzis. La terenul de rugby asteptarea va dura ceva mai mult, dat fiind ca saptamana viitoare se va monta gazonul propriu zis, rezistenta acestuia depinzand in mod direct de timpul in care, dupa montare, nu se efectueaza nici antrenamente si nici meciuri pe suprafata de joc.

Aproape o luna de zile, accesul pe suprafata de joc din sala polivalenta din Baia Mare nu va fi posibil, dat fiind ca – de luni – au inceput traditionalele lucrari de reabilitare. Suprafata de joc va fi curatata, vopsita si retrasata. “Culorile se mentin aceleasi“, a mentionat Corneliu Savoiu, director Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures.

Interzis ramane accesul si pe suprafata de joc a stadionului de rugby “Lascar Ghinet” din Baia Mare. Lucrarile de refacere a suprafetei de joc, incepute anul trecut cu extinderea sistemului de drenaj, continua in aceste zile cu operatiunile necesare pentru montarea gazonului sub forma de rulouri, provenind din Olanda. “S-au efectuat ierbicizarea si tunderea gazonului vechi, s-a pus stratul de nisip pamantos. In aceste zile se pune plasa anticartita, peste care se va turna din nou un strat de nisip pamantos”, a mentionat Savoiu, acesta informand ca saptamana viitoare se va monta gazonul propriu zis.

Campioana Romaniei, CSM Stiinta Baia Mare, isi va juca in continuare meciurile pe stadionul Phoenix pana cand accesul pe noul gazon va fi posibil.

Date furnizate de Corneliu Savoiu, directorul Directiei Judetene de Sport si Tineret Maramures.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP