Afaceri - Economic

Bază de date comună a Casei de Pensii şi a ANAF

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că se lucrează pentru realizarea unei baze de date comune a Casei Naţionale de Pensii şi a ANAF, care va face posibil ca orice contribuabil să verifice dacă i-au fost sau nu plătite contribuţiile către stat.

Lia Olguţa Vasilescu a vorbit, în direct la Antena 3, despre faptul că în România nu există o bază de date în care contribuabilii să poată verifica dacă le-au fost sau nu plătite contribuţiile la stat.

”ANAF va avea o bază de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastră veţi intra în dreptul numelui dumneavoastră, cu CNP-ul, şi veţi vedea şi numărul de puncte pe care le aveţi acum acumulate, ca să puteţi să vă faceţi calculul pensiei, şi, de asemenea, veţi putea vedea dacă angajatorul v-a plătit contribuţia. Ceea ce zic că este foarte important. (…) Avem fonduri europene şi vom avea o bază de date şi poţi să vezi de când te-ai născut şi până la pensie tot ce ai primit de la statul român. Este în curs de creare această bază de date”, a anunţat ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că au fost două milioane de oameni pentru care nu erau plătite contribuiile, iar statul a trebuit să ”acopere toate aceste cheltuieli, reprezentând deficitul, fără a-şi permite să-şi mărească pensiile”.

Ministrul Muncii a anunţat că baza de date va fi funcţională în momentul apariţiei Legii pensiilor.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *