Politica

BASESCU, SUSPENDAT – Intentia de suspendare a presedintelui Basescu va fi prezentata in plenul Parlamentului

Parlamentul RomanieiACTUALIZARE: Parlamentarii USL se pregatesc sa revina la Parlament, pentru o sedinta reunita, in cadrul careia se va da citire intentiei de suspendare a sefului de stat. Senatorul maramuresean Liviu Titus Pasca a aratat pentru eMaramures ca membrii birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se vor intruni, astazi, 4 iulie, pentru a pune la punct documentul oficial.

“Suntem in stand-by la Bucuresti. Am fost rugati ieri sa ramanem in capitala pentru o noua sedinta, care urmeaza sa aiba loc.  Am primit un SMS in care s-a mentionat ora 16.00 sau 17.00, dar ulterior ni s-a anuntat ca maine va avea loc aceasta sedinta. Cu siguranta ca va fi citita intentia de suspendare a presedintelui Traian Basescu si e posibil sa se ia o decizie si in privinta celor doi judecatori de la Curtea Constitutionala”, a aratat liberalul.

Intentia de suspendare trebuie, legal, prezentata in plenul Parlamentului iar ulterior se impune inaintarea ei catre Curtea Constitutionala a Romaniei. “Vineri, din cate cred va avea loc votul, tot in cadrul unei sedinte reunite, pentru suspendarea lui Traian Basescu. Ultimele date primite arata ca maine la ora 9.00 vom intra in sedinta de grup parlamentar si ca undeva la 10.00 va fi sedinta in care se va citi intentia”, a mai explicat Pasca.

Legea arata ca, dupa votul Parlamentului, se impune ca in termen de 30 de zile sa fie organizat un referendum, in cadrul caruia romanii sa isi spuna punctul de vedere cu privire la viitorul presedintelui. Daca votul va fi in favoarea suspendarii e foarte posibil ca alegerile prezidentiale sa fie organizata deodata cu cele pentru desemnarea viitorilor parlamentari.
Sursa: Larisa Cordea