Sport

BASCHET – Unul dintre cei mai spectaculosi dunkeri din lume vine la a treia editie a Taberei Estivale de Baschet din Baia Mare (GALERIE VIDEO)

Vezi VIDEO – stire editata
Vezi
VIDEO – demonstratii Justin Darlington
Canadianul Justin Darlington, desemnat cel mai bun dunker din lume la “World Dunk Contest” din Bucuresti in septembrie 2011, vine in Baia Mare. Cotat drept unul dintre cei mai spectaculosi dunkeri din lume (are o detenta de 106 cm) este unul dintre invitatii editiei a treia a Taberei Estivale de Baschet, care va avea loc in Baia Mare in perioada 20-29 iulie. Petrecerea vacantei intr-un mod sanatos, dezvoltarea caracterului de invingator, un prilej de a-ti face noi prieteni, precum si – fireste – perfectarea jocului de baschet, acestea sunt cateva dintre beneficiile participarii la tabara de baschet propuse de organizatori.

Editia din acest an a Taberei Estivale de Baschet cuprinde 20 de antrenamente pentru invatarea sau consolidarea tehnicilor de baza din jocul de baschet. Fiecare participant va primi un echipament de baschet personalizat. Antrenamentele se vor derula pe terenurile de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” si de la Hotelul Seneca din Baia Mare.

Ca in fiecare an, Dan Ionescu – presedinte BCM Danzio Timisoara si Ljubomir Kolarevic – antrenor BCM Danzio Timisoara sunt invitati la tabara. In plus, lista invitatilor este completata de Anamaria Mesaros – antrenoare copii CSM Oradea, Miruna Bente – BCM Danzio Timisoara (a fost si la editia 2011) si Biljana Pesovic – BCM Danzio Timisoara. Vedeta editiei din acest an va fi, insa,, canadianul Justin Darlington, cotat unul dintre cei mai buni si mai spectaculosi dunkeri din lume.

Daca la editia 2010 a taberei au fost 150 de participanti din Cluj si Maramures, in a doua editie a Taberei Estivale de Baschet au luat lectii tot 150 de copii, dar provenind din patru judete. Inscrierile pentru aceasta a treia editie se pot face pana in 12 iulie. La tabara pot participa copii cu varste intre 7 si 15 ani.

Baschet Olimpic Baia Mare si Asociatia Judeteana de Baschet Maramures sunt organizatorii evenimentului. Grupul de presa eMaramures este partener media al taberei.

Prezenta canadianului in Baia Mare este posibila datorita spirjinului financiar oferit de Pensiunea “Floare de Colti”.

Date furnizate de George Opris, presedinte Baschet Club Olimpic Baia Mare.
Foto: Justin Darlington (c) torontobasketball.ca. 
Video (c) youtube.com.

CITESTE SI:
BASCHET. Editia 2011 a taberei estivale a trecut, planurile pentru editia 2012 au inceput (VIDEO)
BASCHET. Ljubomir Kolarevic: “Pentru baschet trebuie 90% munca si 10% talent. Si trebuie multa dorinta de a practica acest sport” (VIDEO)
Sursa: RIP