Sport

BASCHET – Lectii de zbor sub panou predate de dunkerul Justin Darlington in Baia Mare (GALERIE VIDEO)

Foto: Justin Darlington (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Dupa 12 ore de zbor si trei avioane schimbate, canadianul Justin Darlington si-a continuat zborul in Baia Mare, unde a oferit o lectie despre cum pot fi incalcate legile naturii. In uralele celor peste 170 de copii care participa in aceasta perioada la Tabara Estivala de Baschet din Baia Mare, sportivul a demonstrat de ce este cotat drept unul dintre cei mai buni dunkeri din lume. Sariturile sale i-au lasat cu gura cascata pe spectatori, detenta lui permitandu-i sa sara efectiv peste un alt sportiv si sa introduca ulterior mingea in cos.

Spectacol uluitor realizat in Baia Mare de dunkerul Justin Darlington. Sariturile sale impresionante au fost aplaudate minute in sir, iar cosurile inscrise din pozitii care mai de care mai complicate au fost privite cu admiratie de spectatori. Sportivul a avut parte de o sesiune de autografe, toti participantii la tabara de baschet din Baia Mare tinand sa aiba o amintire de la sportivul care are o detenta impresionanta.

„Am facut cateva dunkuri pentru copii si sunt fericit ca am ajuns aici. Mi-a placut cum m-au primit, asa ca as fi fericit sa ma intorc si la anul chiar daca am zburat peste 12 ore si am schimbat vreo trei avioane”, a spus Justin Darlington.

Foto: Justin Darlington (c) eMaramures.ro

Sportivul a etalat nu doar abilitati de baschetbalist ci si de gimnast, una dintre demonstratii implicand si o saritura pe spate. Plin de modestie, canadianul a spus ca inca nu se considera un sportiv experimentat si ca exista chiar si in acest sport, aproape monopolizat de oamenii de culoare, cativa albi care chiar pot sa sara…

„Practic acest stil de baschet de aproximativ cinci ani, asa ca nu am foarte multa experienta. In august o sa plec in Afraca, dupa care o sa ajung in China”, a spus Darlington.

Intrebat daca sunt si albi care pot sa sara atat de sus, canadianul a raspuns ca „sunt si cativa albi pe care ii stiu si care pot sa sara destul de sus”.

Justin Darlington se va afla si astazi in Baia Mare, unde impreuna cu organizatorii taberei estivale va participa la un meci demonstrativ de baschet. Partida se va desfasura incepand cu ora 20:00, pe terenul din cadrul Colegiului National „Gheorghe Sincai”.
Sursa: Andrei Gherghel