Baschet Sport

BASCHET – BCM Baia Mare va debuta duminica, in Liga 1, in deplasare la CSM Oradea (VIDEO)

Vezi VIDEO
BCM Baia Mare va debuta in cel de-al doilea esalon valoric al Romaniei duminica, 11 octombrie, in deplasare la CSM Oradea. Baschetbalistii baimareni vor evolua in sezonul 2015-2016, in Grupa 3 a Ligii 1, alaturi de echipele U Mobitelco Cluj-Napoca, Timba Timisoara, Mures Targu Mures, CSM Oradea, BC Timisoara si Universitatea Cluj.

Gruparea baimareana spera sa debuteze cu dreptul in Liga 1, chiar daca adversarul de duminica este unul puternic, echipa bihoreana fiind, de fapt, satelitul gruparii omonime din Liga Nationala. Mai mult decat atat, regulamentul le permite sa foloseasca toti jucatorii romani care evolueaza in Liga Nationala, astfel ca partida se anunta una extrem de disputata.

“E prima etapa, este primul nostru meci, nu cunoastem prea multe despre echipa din Oradea, dar ce va pot spune este ca regulamentul le permite sa joace cu toti jucatorii romani din Liga Nationala si cu maximum doi straini. Tocmai de aceea, orice echipa satelit este o echipa puternica, mai ales la meciurile de acasa”, a declarat tehnicianul baimarean Sebastian Man.

Sportivii baimareni sunt increzatori si spun ca asteapta cu nerabdare inceputul campionatului, un campionat in care singurul obiectiv este acela de a forma o grupare cat mai competitiva.

“Este un prim test foarte important pentru noi, mergem acolo foarte increzatori, tragem foarte tare la antrenamente si asteptam sa vedem daca suntem pregatiti pentru acest inceput de campionat”, a declarat jucatorul Cristian Florea.

George Opris, presedintele clubului baimarean, a precizat ca intr-o prima faza, meciurile de pe teren propriu vor avea loc in sala de sport a Colegiului Economic “Nicolae Titulescu”, urmand ca, mai apoi, in functie de numarul de spectatori si de emulatia care se va crea in jurul echipei, sa poata fi mutate in Polivalenta.

“Avem foarte multi jucatori tineri, cu pondere mare in sportivi baimareni. Strategia noastra este ca in trei ani de zile sa reusim sa ii formam pe acesti tineri, sa fie competenti pentru a juca la nivelul primului esalon si, de ce nu, sa joace in Baia Mare. In momentul de fata presiunea rezultatelor nu exista la noi, dorim doar sa fim competitivi. Vom juca in sala Colegiului Economic Nicolae Titulescu, pentru ca noua, ca si club tanar, ne place sa facem pasi micuti. In momentul in care sala se va dovedi neincapatoare, speram ca vom ajunge sa jucam si in Sala Lascar Pana”, a precizat George Opris.

Primul meci de pe teren propriu al baschetalistilor baimareni va avea loc in etapa a doua, atunci cand ei vor primi vizita gruparii Muresul Targu Mures.

Sursa: Tania Purcaru