Sport

BANI SI SPORT – Consilierii locali baimareni au premiat azi performantele sportive din 2010

Consiliul Local Baia Mare a premiat astazi sportivii si antrenorii care au obtinut performante in competitiile anului 2010. Suma totala acordata a fost de 100.436 lei. Clubul Sportiv Municipal, Dragonul, Extrem, Gold Star, Clubul Sportiv Scolar nr. 2 si Star Team sunt cluburile care au dat premiantii de azi. Performerii orasului in 2010 au obtinut medalii nationale si internationale la tir, talere, taekwon do ITF, handbal, rugby, fitness, culturism, lupte greco-romane, orientare cu mountain bike-ul. In plus, cu 3.500 lei au fost premiati pugilistii de la Clubul Sportiv Scolar nr. 2 Baia Mare pentru locurile pe podium ocupate la competitiile nationale oficiale. Banii au venit si tarziu si intr-o atmosfera lipsita de fast, dat fiind ca majoritatea protagonistilor acestei premieri au absentat. 

Performantele sportive ale baimarenilor pentru anul 2010 au fost abia azi recompensate de Consiliul Local, alesii urbei functionand dupa principiul “mai bine mai tarziu decat niciodata”. Proverbul este aplicabil si aici, doar ca, daca asteptarea tot a fost atat de lunga, nu intelegem de ce aceasta festivitatea de premiere nu a mai putut astepta putin, exact atat cat protagonistii ei sa revina din vacante si ceremonia sa nu se distinga mai ales prin… absente. In fine, important este, pana la urma, ca prezente au fost plicurile cu bani, care au recompensat medaliile nationale si internationale obtinute anul trecut.

Primul pe lista a fost Clubul Sportiv Municipal Baia Mare. Ionut Dancos a obtinut locul I la tir – talere la Campionatul National de juniori I, ceea ce i-a adus un premiu de 630 lei. Echipa de tir-talere a obtinut primul loc la Campionatul National de seniori si a fost recompensata pentru aceasta performanta cu 1.960 lei. Echipa de rugby CSM Stiinta Baia Mare a fost recompensata pentru castigarea Cupei Romaniei cu suma de 48.510 lei pentru cei 33 de sportivi componenti. Antrenorul principal, Eugen Apjok, a prmit 1.470 lei, iar Vasile Lucaci, antrenorul secund, a fost beneficiarul unui premiu de 1.176 lei. 

“Dragonii” de la taekwon-do ITF nu au lipsit de pe lista premiantilor. Remus Catriciau a devenit vicecampionul Europei in Suedia si a primit pentru asta 5.880 lei. Diana Toader a obtinut bronz la aceeasi competitie, iar premiul ei a fost de 1.680 lei. Georgiana Pop a luat locul III la Cupa Europei din Bratislava, premiul aferent a fost de 700 lei. Dan Goron, antrenorul de la Dragonul Baia Mare, a luat 5.880 lei premiu pentru rezultatele sportivilor sai, iar Monica Goron, antrenoare si ea de “dragoni”, a primit un premiu de 1.470 lei.

Clubul de handbal Extrem Baia Mare a figurat pe lista performerilor Consiliului Local. Echipa de junioare II a devenit vicecampioana Romaniei si a primit 9.800 lei (14 sportivi). Antrenorul Costica Buceschi a fost recompensat cu 700 lei.

Clubul Sportiv Gold Star Baia Mare a fost si el rasplatit pentru medaliile aduse anul trecut in Baia Mare. Laura Cupsa a devenit campioana mondiala la fitness la junioare I, la competitia din Turcia, si a primit azi un premiu de 4.900 lei. Aceeasi suma a primit-o pentru titlul modnial cucerit la Open, junioare I, la acelasi concurs. Diana Vrabie a obtinut bronz la Campionatul European de culturism pentru junioare, concurs derulat in Ucraina, si a primit 1.470 lei. Cristina Mnerie a devenit campioana Romaniei la fitness, senioare, in urma Campionatului National din Iasi, si a primit un premiu de 980 lei. Antrenoarea acestor sportive, Monica Muresan, a fost recompensata cu suma de 4.900 lei.

Clubul Sportiv Scolar nr. 2 Baia Mare a avut azi premianti de la lupte greco-romane: Erseki Szabolcs a luat bronzul Campionatului National de juniori din Pitesti si a primit 280 lei; acelasi sportiv, dar pentru locul III la Campionatul Scolar din Brasov, a primit 210 lei. 280 lei a primit antrenorul Vasile Gui.

Orientaristii de la Star Team au fost premiati si ei: Alexandra Dicso a primit 980 lei pentru titlul de campioana nationala la senioare, proba de orientare cu mountain bike-ul, Sandor Borzasi a primit 700 lei pentru locul I la Cupa Romaniei, iar antrenor lor, Karoly Racz a primit 980 lei.

Tot azi au fost premiati cu 3.500 lei boxerii de la CSS 2 Baia Mare, care au luat medalii la competitiile nationale organizate de Federatia Romana de Box. Artur David a luat 490 lei pentru locul III la Campionatul National de seniori, 420 lei a primit Alexandru Stan pentru locul II la Cupa Romaniei de tineret,Alexandra Stan a primit 210 lei pentru locul III la Campionatul National de tineret, aceeasi suma a primit-o si Andreea Peter pentru bronzul de la Campionatul National de junioare si tineret. Tot Andreea Peter a primit 420 lei pentru lcoul II la Cupa Romaniei, junioare. Madalina Pop a fost recompensata cu 420 lei pentru lcoul II la Cupa Romaniei de junioare si tineret, respectiv cu 210 lei pentru locul III la Campionatul National de junioare si tineret. Timeia Petrut a obtinut locul II la Cupa Romaniei de junioare si tineret si a primit 420 lei, iar Darius Ghise a primit 210 lei pentru locul III cucerit la Campionatul National de cadeti. Antrenorul Artenie Cirstea a fost premiat cu 490 lei pentru rezultatele sportivilor lui.
 
Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Ramona-Ioana Pop