Comunitate

BALOTAJ – Primarul din Miresu Mare a cerut renumararea voturilor cu speranta ca va gasi… buletinul castigator (VIDEO)

 Ioan Maties (c) eMM.ro
 Virgil Pruna (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
Situatie inedita in Miresu Mare, acolo unde va fi nevoie de un al doilea scrutin pentru a-i departaja cei doi candidati care au obtinut exact acelasi numar de voturi. Ioan Maties, reprezentantul PDL, si Virgil Pruna (USL) se pregatesc deja pentru inca un tur de alegeri, care ar putea fi organizat peste doua saptamani, in 24 iunie. Pentru a se convinge ca fiecare candidat a obtinut exact 968 voturi, primarul in functie, care este unul dintre candidatii care au ajuns in turul doi, a facut o cerere de renumarare a voturilor, avand semne de intrebare in legatura cu acest rezultat.

Cu toate ca, potrivit legii, primarii ar fi trebuit sa fie alesi din primul tur, in Miresu Mare urmeaza sa aiba loc al doilea tur de scrutin. Alegerile se vor relua peste doua saptamani, atunci cand numele celor doi candidati care au obtinut acelasi numar de voturi se vor afla din nou pe buletine.

Miresenii sunt niste oameni extraordinari si probabil ca de aceea Dumnezeu a facut sa apara al doilea tur de scrutin. In mod normal, ceea ce legiuitorii nu au reusit, uite ca la Miresu Mare a aparut o normalitate si este cel de-al doilea tur de scrutin. Nu este normal sa nu fie al doilea tur de scrutin”, a declarat Ioan Maties, candidatul PDL la Primaria Miresu Mare.

Virgil Pruna, primarul in functie, a depus o cerere de renumarare a voturilor, chiar daca sustine ca un primar care ar fi ales cu o diferenta de cateva voturi fata de contracandidatul sau nu va avea increderea atator localnici fata de unul care a fost votat de majoritate.

„Am depus o cerere pentru o reverificare si renumarare a voturilor la functia de primar, pentru ca am niste suspiciuni si pentru impacarea sufleteasca. Sigur ca atunci cand vezi ca ai o majoritate confortabila, iti da putere mai multa de munca”, a spus Virgil Pruna, primarul localitatii.

Localnicii spun ca vor participa cu siguranta si la cel de-al doilea tur de scrutin, insa recunosc ca nu s-au asteptat ca tocmai in localitatea lor sa fie nevoie de noi alegeri pentru desemnarea primarului.

„Nu m-am asteptat la asta niciodata, nu stiu cum s-au intamplat treburile astea. Sa numere de patru ori voturile? Ceva e ciudat”, a spus un localnic, care a dat asigurari ca nu va lipsi de la cel de-al doilea tur de alegeri.

Si in privinta Consiliului Local rezultatul a fost unul strans intre PDL si USL, cele doua formatiuni politice reusind sa isi adjudece cate sase mandate de consilieri. Consiliul Local Miresu Mare va fi completat cu alti doi consilieri din partea PER si un reprezentant PPDD.

Sursa: Andrei Gherghel