Comunitate

Băimărenii, invitați la mișcare: Se deschide un nou an la TAI CHI CHUAN!

Tai Chi Chuan (taijiquan) este deopotrivă mișcare și stare de spirit. Izvorâte din artele marțiale, tehnicile rafinate cu rigurozitate, grațioase și continue, sincronizate cu respirația, dar și atitudinea mentală destinsă și liniștită unifică ființa pentru a-i readuce armonia.

Tai Chi Chuan este un exercițiu de redescoperire a frumuseții umane, exterioare și interioare, în afara timpului. Este un sport pentru toate vârstele.

Deschiderea noului an pentru începătorii  în arta TAI CHI, va avea loc la Sala de sport a Universității de Nord, strada Dr. V. Babeș nr.62A, 4 octombrie, ora 19:30. Vor avea loc demonstrații ce vor prezenta stilul școlii Yang Tai Chi Baia Mare și se vor putea face înscrieri în noul an. Intrarea este liberă!

Antrenamentele vor începe în data de 9 octombrie 2018 și vor avea loc de 2 ori pe săptămână, marți și joi. Inscrierile se fac pe toată durata lunii octombrie.

Dacă dorești să experimentezi această artă o poți face GRATUIT pe toată durata lunii octombrie.

Mai multe informații pe www.yangtaichi.ro și pagina de facebook a Școlii Tai Chi Chuan Baia Mare https://www.facebook.com/yangtaichibaiamare/

Beneficiile practicării TAI CHI Chuan 

Când vorbim de beneficiile Tai Chi Chuan în general ne referim la cele conexe, de obicei care vizează sănătatea, și mai puțin la cele derivate direct din caracterul marțial.

În viziunea clasică chineză, sănătatea este echilibrul dinamic și armonios al elementelor Yin și Yang. Ființa umană, unificată în aspectele fizice și psihice de conceptul Qi (energie vitală), trebuie mai degrabă să cultive starea de sănătate decât să o restaureze când este deja bolnav. Aceasta este premiza unei vieți îndelungi și a unei energii robuste și în acest sens Tai Chi Chuan își afirmă calitatea de exercițiu pentru sănătate.

Astăzi există un interes în creștere pentru metode eficiente de prevenție și ameliorare a sănătății, complementare dietelor și tratamentelor cu medicamente. După ce mai multe studii au evaluat diferite metode de fitness, forme de meditație și exerciții de respirație, Tai Chi Chuan a atras atenția ca fiind un sistem care îmbină mișcarea și respirația cu starea mentala meditativă.

Cercetătorii de la Universitatea din Florida de Sud și Universitatea Fudan din China au descoperit că Tai Chi Chuan duce la creșterea grosimii materiei cenușii a creierului, într-un studiu cu persoane care au practicat Tai Chi de trei ori pe săptămână timp de 40 de săptămâni. Rezultatele studiului sunt impresionante, deoarece materia cenușie se diminuează de obicei cu vârsta. Cercetătorii sugerează faptul că nivelul ridicat de atenție necesar pentru diferitele mișcări Tai Chi ar putea fi explicația. Este antrenat creierul pentru a dezvolta capacitatea de memorare, concentrarea pe sarcina curentă și abilitatea de a lua decizii corecte în timp mai scurt.

În conexiune cu dezvoltarea abilităților cognitive sunt și beneficiile psihologice. Tai Chi Chuan ajută la eliberarea tensiunilor emoționale, îmbunătățește concentrarea și percepția și reduce efectele psihologice și fiziologice produse de stres. Practicantul devine mai echilibrat, mai energic, mai împăcat cu sine și mai puțin expus unor influențe exterioare.

În aspectele fizice, Tai Chi Chuan îmbunătățește:

  • echilibrul: mișcările sunt stabile și lente, părțile corpului coordonate, reduce riscul de cădere la vârstnici;
  • forța și rezistența: practicat regulat și mai intens este un bun exercițiu de fitness;
  • flexibilitatea: există în Tai Chi Chuan exerciții pentru îmbunătățirea flexibilității;
  • postura: practica constantă ajută la corectarea poziției corpului, de obicei deteriorată de activitățile zilnice;
  • coordonarea: ajută la coordonarea privire – mână precum și coordonarea părților superioară și inferioară a corpului;
  • prevenirea bolilor cronice: de inimă, tensiunea arterială, artrită, tulburări digestive, depresie etc.
  • sistemul respirator: respirația profundă ajută la tratarea deficiențelor respiratorii cum ar fi astmul, bronșita si emfizemul.

Mai multe informații pe www.yangtaichi.ro și pagina de facebook a Școlii Tai Chi Chuan Baia Mare https://www.facebook.com/yangtaichibaiamare/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *