Comunitate

Băimărenii ies în stradă! Protestul nemulțumirilor față de modificările legilor justiției

Un grup de băimăreni nemulțumiți în privința propunerilor de modificare a legilor justiției au protestat în data de 24 august în centrul municipiului Baia Mare. Modest în manifestare, protestul și-a dorit să tragă un semnal de alarmă față de urmările pe care le-ar avea punerea în practică a acestor modificări.

”Dacă s-ar pune în aplicare modificările propuse de Toader, România s-ar întoarcere în timp, la epoca de tristă amintire când Rodica Stănoiu era ministrul Justiţiei, iar toată justiţia era subordonată politic”, a declarat Dragoş Moldovan, iniţiatorul protestului.

El arată că proteste similare sunt aşteptate şi în următoarele zile, între orele 19:00 şi 21:00, fiind solicitat de altfel şi avizul autorităţilor de drept pentru susţinerea acestora.

Organizatorii speră însă că numărul băimărenilor care vor veni să îşi exprime nemulţumirile în Piaţă Revoluţiei să fie ceva mai mare, având în vedere gravitatea situaţiei.

Reamimtim că manifestări similare au avut loc şi în capitală, unde sute de oameni au ieşit în stradă faţă de modificările propuse de ministrul Tudorel Toader la legile Justiţiei. Acestea vizează majorarea vechimii pentru promovarea magistraţilor, dar şi procedura de numire a şefilor instanţelor şi Parchetelor.

 

A.B.

sursa foto: arhivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *