Actualitate Cultura

Băimărean decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie, decretele de decorare a artiștilor Constantin Flondor și Adrian Ghenie.

Astfel, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru importanta și prestigioasa carieră pusă în slujba artelor plastice, pentru talentul și dăruirea prin care a promovat școala românească de pictură, Președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Constantin Flondor, pictor.

De asemenea, în semn de apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea școlii românești de pictură în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Adrian Ghenie, pictor.

Adrian Ghenie s-a născut în 1977 la Baia Mare. În anul 2001 a absolvit Universitatea de Arte din Cluj-Napoca, și a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, Galeria Plan B, extinsă ulterior și în Berlin.

Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneția din 2007, iar în 2008 a deschis un spațiu expozițional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate.

Adrian Ghenie și-a împărțit până în 2013 viața între România și Germania, însă, în cele din urmă, a ales Berlinul, unde este considerat unul dintre reprezentantii noului val al artei vizuale românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *