Comunitate

BAIA MARE – Persoanele fizice vor putea sa faca extinderi la apartamentele situate la parterul blocurilor de locuinte (VIDEO)

Vezi VIDEO
In sedinta de la inceputul acestei saptamani, consilierii locali baimareni au revenit asupra unei hotarari adoptate in urma cu mai bine de sapte ani. Aceasta interzicea baimarenilor persoane fizice sa faca in nume personal extinderi la apartamentele situate la parterul blocurilor de locuinte, in scop comercial. In urma sedintei de marti, alesii locali au aprobat proiectul de hotarare care permite de acum persoanelor fizice sa faca extinderi la apartamentele situate la parterul blocurilor.

„Stim foarte bine ca a fost o presiune dupa anii ‘90 pentru extinderea parterelor la blocuri. Aceasta presiune nu intotdeauna a dus la o dezvoltare arhitecturala coerenta si estetica. Din acest punct de vedere, in 2008, s-a luat o hotarare, din punctul meu de vedere usor nefireasca, pentru ca a limitat posibilitatea persoanelor fizice sa extinda apartamentelor de la parter de bloc si a dat ocazia, a permis doar persoanelor juridice sa faca acest lucru. Eu consider acest lucru nedrept si am ajuns la concluzia ca e bine sa modificam aceasta hotarare si de astazi dam posibilitatea si persoanelor fizice sa-si extinda apartamentele la parter de bloc daca dau o utilitate economica comerciala acestor partere de bloc”, a subliniat edilul baimarean.

Extinderile se vor putea realiza dupa anumite reguli. Mai mult, s-au impus limite clare pentru cei care doresc sa se extinda in scop comercial.

„In alta ordine de idei, nu se pot face baruri, restaurante, vanzare de bauturi alcoolice la partere de bloc in aceste extinderi. In acest sens cred ca vom crea un anumit echilibru pentru ceea ce inseamna dezvoltare urbanistica, dezvoltare arhitecturala si putem chiar corecta la nivelul unor blocuri anumite extinderi care, completate cu alte extinderi, pot da o alta fata, o alta estetica unor ansambluri de locuit”, a mai spus primarul municipiului.

Decizia este binevenita, luand in considerare faptul ca, pe parcursul ultimilor ani, numerosi cetateni si-au exprimat nemultumirea privind imposibilitatea de a-si extinde proprietatile aflate la parter de bloc.

Sursa: Ana Pop