Actualitate

Baia Mare – Capitala Tineretului din România !!!

E oficial ! Municipiul Baia Mare a  castigat competitia  pentru titlu de Capitala Tineretului. Nominalizarea a fost facuta in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Bacau, municipiu care detine la aceasta ora  titlul  de Capitala  a Tineretului si care va preda stafeta municipiului Baia Mare  pe 2 mai 2018, de Ziua Națională a Tineretului. Vestea  fost primita cu mare bucurie de toti cei care au insufletit aceste proiect.

“Din dragoste pentru Baia Mare, din dragoste pentru România, am bucuria și onoarea să vă împărtășesc că Baia Mare este Capitala Tineretului din România pentru anul 2018. Am crezut de fiecare dată, în fiecare proiect pe care l-am gândit, l-am însuflețit și l-am prezentat băimărenilor. Soarta a făcut ca doi tineri inimoși, Mike și Erik, să vină acum, câteva luni în biroul meu și să îmi prezinte oportunitatea de a intra într-o nouă provocare, aceea de a candida pentru titlul de Capitală a Tineretului din România în 2018, an în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire. Am adus în jurul meu tinerii inimoși ai Băii Mari, care activează și reprezintă organizațiile de tineret, Daniel Orza, Diana Sabo, Raul Drența, Alexandra Cânța, Bianca Tătar, Ioana Grad, Alin Lucăcean, Bogdan Iluțiu, Roxana Pașcan, Alina Pop, Claudiu Mike și Erik Kosa și împreuna, dar în respect față de spiritul lor liber, pe care mi l-am dorit necenzurat, am creat un proiect de candidatură în care am îmbinat într-un mod perfect dorințele tinerilor și viziunea mea pentru Baia Mare, pentru tineri și pentru cum un astfel de proiect poate să fie relevant pentru România.

Cu respect îmi exprim mulțumirea față de juriul larg și complex, care a dat șansa ca Baia Mare să arate cum se poate dedica României și tinerilor români într-un an simbolic, fiind Capitală a Tineretului în 2018. Vă asigur că autoritatea locală împreună cu toți partenerii tratăm, nu doar cu maxim entuziasm, ci și cu maximă responsabilitate acest proiect care astăzi este validat și prinde viață ‘ a spus primarul municipiului Baia Mare Catalin Chereches.

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, isi propune sa testeze de-a lungul unui an un program menit sa creeze oportunitati atractive pentru tineri, astfel incat acestia sa fie activi si determinati sa ramana si sa se implice in comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autoritatilor locale, organizatiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, institutiilor si mediului de afaceri.

Urmare a castigarii titlului Bai Mare va  primi din partea BCR, co-inițiator al programului, un premiu în valoare de 50.000 de euro , care  reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *