Comunitate

BAIA MARE – Asociatia Esperando a finalizat cu succes proiectul “Phoenix”. Peste 75 de persoane din Regiunea de Nord-Vest a tarii si-au gasit un loc de munca (VIDEO)

Vezi VIDEO
Peste 75 de someri din judetele Maramures, Satu Mare si Salaj si-au gasit un loc de munca dupa ce au participat la cursuri in cadrul unui proiect implementat de Asociatia Esperando. Planul de dezvoltare “Phoenix” s-a derulat timp de 18 luni si in cadrul acestuia au fost organizate 18 cursuri pentru peste 470 de persoane fara loc de munca, provenind din mediul urban sau rural. Astazi, proiectul a fost finalizat cu succes, eveniment la care a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Obiectivul general al proiectului a fost cresterea capacitatii de integrare pe piata muncii a mai mult de 470 de someri, in special a tinerilor si femeilor fara un loc de munca. Pe perioada derularii planului de dezvoltare au fost organizate 18 cursuri, prin intermediul carora persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li s-a furnizat sprijin pentru noi competente si promovare a culturii antreprenoriale.

“Este senzational sa vezi ca oameni care nu aveau un loc de munca, oameni care erau, poate, de multa vreme in cautarea unui serviciu au reusit, dupa aceste cursuri, chiar daca nu intotdeauna pe domeniul pentru care au studiat, sa-si gaseasca un loc de munca, au reusit sa aduca venituri in familie si sa creasca, in consecinta, calitatea vietii familii lor”, a declarat Daniel Filipas, managerul proiectului.

Proiectul “Phoenix” este cel de-al doilea proiect implementat cu succes de catre reprezentantii Asociatiei “Esperando”.

“Asa cum acum 14 ani Esperando a fost doar pentru copiii cu dizabilitati acum am ajuns sa oferim servicii pentru intreaga comunitate. Incepem sa avem servicii pentru persoane care nu sunt din Baia Mare, deci serviciile noastre se extind, se amplifica, se dezvolta si speram ca asa cum am mers pana acuma sa mergem in continuare si sa ne dezvoltam si ca beneficiary, si ca si servicii”, a spus Andrada Craciun, presedintele Asociatiei “Esperando”.

La evenimentul dedicat finalizarii cu succes a proiectului a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

“Am o mare apreciere pentru cei care se ingrijesc de ocuparea fortei de munca si de modul in care dirijam persoanele cu anumite vulnerabilitati din punct de vedere economic si social spre zona economica si cum generam intre comunitate si mediul de afaceri o relatie corecta, pozitiva, coerenta si efervescenta. Este un lucru care tine si de modul in care realizezi relatia cu fiecare persoana in parte, vazand exact care sunt dorintele, care sunt aptitudinile si care sunt vulnerabilitatile dar mai departe sa vezi modul in care dirijam spre ocuparea unui loc de munca si spre relatia cu un investitor, respectiv cu o societate comerciala. Sa vezi ca acea persoana devine multumita, implinita si ca parcursul din punct de vedere profesional in acea entitate este un parcurs pozitiv si un parcurs care sa ii dea implinire. Aici tine si de modul in care vii ulterior, dupa ce s-au ocupat locurile de munca, si analizezi angajatul respectiv din perspectiva satisfactiei sale”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Proiectul “Phoenix”, implementat de catre Asociatia Esperando a fost demarat in luna martie a anului trecut si s-a desfasurat pe o perioada de 18 luni. In cadrul cursurilor, peste 75 de persoane si-au gasit un loc de munca si alte 17 persoane care au participat la cursurile antreprenoriale si-au infiintat propria afacere.

Sursa: Simona Vasiac