Comunitate

BAIA MARE – A fost predat amplasamentul pentru amenajarea, din fonduri norvegiene, a unui Centru pentru copii aflati in situatii de risc. Primarul Catalin Chereches spune ca investitia este preambulul unui mini – cartier care va fi construit in zona (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Municipiul Baia Mare va avea un Centru de reabilitare sociala pentru copii aflati in situatii de risc. Implementat prin fonduri norvegiene, proiectul are ca scop promovarea incluziunii sociale a copiilor aflati in situatii de risc prin imbunatatirea frecventei scolare. Centrul va fi situat pe strada Ariesului din Baia Mare, iar predarea amplasamentului a avut loc ieri, 18 septembrie, in prezenta primarului Catalin Chereches. Lucrarile vor demara in cel mai scurt timp, astfel incat acestea sa fie finalizate in maximum opt luni.

Centrul de reabilitare sociala pentru copii in situatii de risc va fi amplasat intr-o zona strategica, pe strada Ariesului din Baia Mare, acolo urmand a se construi si un ansamblu de locuinte sociale incluzive. Prin implementarea acestui proiect se va facilita accesul la servicii sociale integrate pentru copiii aflati in situatii de risc si parintii acestora, prin crearea infrastructurii retelei de servicii comunitare. Mai mult, prin serviciile de care vor beneficia aici, se urmareste cresterea calitatii vietii si a bunastarii copiilor. 

“Este preambulul unui mini-cartier pe care il vom face aici, in primul rand, pentru tineri, pentru cei care au nevoie de locuinte sociale, dar nu locuinte sociale pentru anumite tipuri de persoane care nu intotdeauna stiu sa respecte ceea ce inseamna o proprietate a orasului pe care o primesti in folosinta. Asadar, va fi o zona pe care astazi o incepem cu acest centru social, in special pentru copii va fi acest centru, si vom continua cu cele cinci-sase blocuri pe care le vom dezvolta aici pentru tineri. Am toata increderea in colegii mei de la Serviciul Public de Asistenta Sociala care au aplicat pentru acest proiect”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

Proiectul care implica realizarea Centrului de reabilitare sociala pentru copii in situatii de risc este derulat in parteneriat cu Colegiul National “Mihai Eminescu”, Scoala “Nicolae Balcescu” si Fundatia Hope and Homes for Children si se adreseaza unui numar de 230 de copii, din diverse categorii defavorizate, din comunitatea roma, dar si copii din alte grupuri vulnerabile, respectiv ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

“In opt luni de zile acest centru va fi functional astfel incat, din nou, municipiul Baia Mare iese in evidenta prin faptul ca este singurul municipiu resedinta de judet care are trei finantari pe fonduri norvegiene. Este vorba despre acest centru, Cresa Curcubeu care va fi lansata martea viitoare si partea de consiliere pentru agresori”, a declarat Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Baia Mare.

Valoarea proiectului se ridica la suma de 2.600.000 de lei.

Sursa: Simona Vasiac