Comunitate

BAIA MARE – A demarat actiunea “Primul meu ghiozdan”. La initiativa primarului Catalin Chereches, peste 1.200 de elevi vor primi rechizite scolare si ghiozdane din partea Administratiei Publice Locale

Actiunea “Primul meu ghiozdan” a demarat in scolile din municipiul Baia Mare. Proiectul, initiat de primarului Catalin Chereches si aprobat in unanimitate de Consiliul Local Baia Mare, prevede ca fiecare copil din clasa pregatitoare sa primeasca rechizite scolare si ghiozdan din partea Administratiei Publice Locale a Municipiului Baia Mare. In primele doua zile de la demararea actiunii 889 de elevi au primit deja ghiozdane. Actiunea va continua si in zilele urmatoare, astfel ca la finalul acesteia 1.220 de elevi din clasa pregatitoare vor primi rechizite scolare.

In prima zi a actiunii, 468 de elevi din clasa pregatitoare ale Scolilor Generale “Nicolae Iorga”, “George Cosbuc”, “Avram Iancu”, “Nichita Stanescu”, “Dr. Victor Babes” si ai Liceului cu Program Sportiv au primit ghiodane si rechizite din partea primarului Catalin Chereches. Demersul face parte din proiectul “Primul meu ghiozdan”, aprobat, la initiativa primarului Catalin Chereches, de catre alesii baimareni la sedinta de Consiliu Local din luna august. Ieri, 16 septembrie, a venit randul elevilor de la Scolile “Lucian Blaga”, “Dimitrie Cantemir”, “Alexandru Ivasiuc”, “Ion Luca Caragiale”, “Alexandru Ioan Cuza” dar si a celor de la Liceul Penticostal si ai Scolii cu clasele I-VIII numarul 18. Emotionati, copiii le-au multumit primarului municipiului Baia Mare pentru gestul de a le face mai frumos inceputul unei noi etape a vietii lor.

“Am avut marea placere, de la inceputul saptamanii, zi de zi, sa mergipe la scoli acolo unde copiii au intrat pentru prima oara pe poarta scolii si sa le oferim impreuna cu Consiliul Local un mic cadou, un ghiozdan cu tot ceea ce este nevoie pentru ei. 

E o chestiune care arata grija noastra fata de copii si fata de viitorul nostru dar arata si dragostea noastra fata de ei pentru ca e foarte important sa aiba toti cel putin acelasi standard. Sunt unii dintre ei care provin din familii cu posibilitati, altii din familii cu mai putine posibilitati si e bine ca toti sa fie aproximativ la acelasi nivel si sa nu existe o concurenta din aceasta falsa intre ei, care are ghiozdan mai frumos si care are ghiozdan mai urat. Am avut placerea sa aleg personal ghiozdanele, si cele pentru baieti cu Spiderman si cele pentru fetite cu printese”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Sursa: Simona Vasiac