Comunitate

BACALAUREAT – PENAL – Inspectoratul Scolar inainteaza politiei dosarul de frauda din Targu Lapus

Foto: Frauda la bac - Targu Lapus (c) eMaramures.roACTUALIZARE: Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ)Maramures au anuntat, in aceasta dimineata, ca in cazul fraudei inregistrate la Targu Lapus, in timpul bacalaureatului, a fost incheiata ancheta interna. Ei au relatat pentru eMaramures ca nu au reusit sa ii descopere pe cei care au furnizat rezolvarile subiectelor in timpul probei de matematica si ca, din acest motiv, azi, 9 iulie, au depus o sesizare penala la politie.

Dosarul fraudei de la bacalaureat a fost deschis de catre oficialii ISJ in data de 4 iulie, cand, in timpul probei scrise la matematica, 14 elevi au fost prinsi copiind. Candidatii se aflau la Liceul Teoretic Petru Rares din Targu Lapus si aveau asupra lor rezolvari ale subiectelor primite la examen. S-a suspectat, inca de la inceput, complicitatea unor dascali, insa autoritatile nu au mentionat pana acum niciun nume.

„S-a luat o decizie, astazi, la nivelul comisiei judetene de bacalaureat, in sensul sesizarii Inspectoratului Judetean de Politie, pentru a prelua in totalitate ancheta care a fost demarata la Targu Lapus”, a precizat, pentru eMaramures, inspectorul scolar general, Cristian Heuberger.

Dupa afisarea rezultatelor de la bacalaureat de dinaintea contestatiilor, Liceul Teoretic „Petru Rares” din Targu Lapus figura cu o promovabilitate de 75.74%, in contextul in care la nivel de judet doar 49% dintre elevi au trecut cu brio de examenele din aceasta vara .

CITESTE SI:
* AUDIERI ELEVI – SUBIECTE COPIATE – Ancheta a Ministerului Educatiei dupa frauda la bac semnalata la Targu Lapus (GALERIE VIDEO)
* FRAUDA LA BAC – Numerosi elevi din Targu Lapus, dati afara din examen pentru ca au copiat cu ajutorul unor profesori (VIDEO)
Sursa: Gabriela Kuhajda