Actualitate

BACALAUREAT – Inscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului incep luni

Foto: Elevi Baia Mare (c) eMaramures.roInscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat vor incepe luni, 16 iulie, si se vor incheia in data de 20 iulie, conform calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In zilele de 20 si 21 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, iar intre 20 si 22 august evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala va fi sustinuta in zilele de 21 si 22 august, iar in 23 si 24 august evaluarea competentelor digitale.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta in 27 august, in 28 august proba scrisa la limba materna, in 29 august proba obligatorie a profilului, iar in 31 august proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele, inainte de contestatii, vor fi afisate in 2 septembrie, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi intre orele 16.00 si 20.00.

Rezolvarea contestatiilor va avea loc in 3 si 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 5 septembrie.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat dupa rezolvarea contestatiilor a crescut la nivel national de la 43,04% la 44,26% dupa transmiterea informatiilor de la 564 de centre din totalul de 615.
Sursa: Agerpres