Actualitate

BACALAUREAT 2012 – Peste 7.000 de candidati vor fi evaluati, astazi, la limba materna

Peste 7.000 de candidati din toata tara sustin azi, 13 iunie, proba de evaluare a competentelor de comunicare orala in limba materna (proba B), la Bacalaureat, acestia fiind evaluati la limbile croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca si ucraineana, potrivit unui centralizator al MECTS. Evaluarea competentelor de comunicare orala in limba materna (proba B) se desfasoara in perioada 13 – 15 iunie.

Tot azi este ultima zi de evaluare a competentelor de comunicare la limba romana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat va continua cu evaluarea competentelor digitale (proba D) care se va desfasura in perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) intre 25 si 27 iunie.

Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana – proba E)a), va avea loc in 2 iulie, la ea inscriindu-se 171.720 candidati, in 3 iulie cea la Limba si literatura materna – proba E)b) -, proba scrisa, in 4 iulie proba obligatorie a profilului – proba E)c) -, proba scrisa.

Ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii – proba E)d), se va tine in 6 iulie, afisarea rezultatelor va avea loc in 8 iulie, iar in 9 iulie, intre orele 8,00 si 12,00, depunerea contestatiilor. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 10 si 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Sursa: Agerpres