Comunitate

BACALAUREAT 2012 – Peste 4.000 de candidati din Maramures vor da maine examen scris la limba romana

BacalaureatO noua zi cu emotii pentru absolventii de liceu din Maramures. Maine, 2 iulie, are loc examenul scris la limba si literatura romana iar oficialii InspectoratuluI Scolar Judetean (ISJ) au anuntat ca tote salile in care se va desfasura aceasta proba din cadrul bacalaureatului 2012 vor fi supravegheate video. La nivelul judetului exista peste 4.000 de candidati care vor fi testati. La proba orala a competentelor lingvistice doar 1.249 dintre ei au obtinut punctajul pentru avansati, in timp ce grosul, de peste 2.800, a avut iesit de la teste cu calificativul “experimentat”.

Oficialii Ministerului Educatiei au precizat ca zece variante de subiecte sunt pregatite pentru maine si ca startul examenului va fi dat la ora 9.00.

Saptamana aceasta mai sunt programate testari la limba materna – in 3 iulie, la proba obligatorie a profilului – in 4 iulie, dar si la proba la alegere a profilului – in 6 iunie.

Rezultatele vor fi afisate la centrele de examinare pe data de 8 iulie, urmand ca a doua zi dimineata sa se faca inregistrarea contestatiilor.

Reprezentantii ISJ Maramures au mentionat ca notele finale vor fi cunoscute de catre absolventi abia in data de 13 iulie, dupa solutionarea tuturor reclamatiilor legate de derularea examenului.

Sursa: eMM.ro