Comunitate

BAC SPECIAL – Un elev baimarean va sustine oral chiar si probele scrise ale bacalaureatului (VIDEO)

Vezi VIDEO
Probele scrise ale bacalaureatului din prima sesiune de anul acesta se vor desfasura intr-un mod mai aparte pentru unul dintre candidatii inscrisi. Elevul, care a terminat anul acesta clasa a XII-a la Liceul Teoretic ”Emil Racovita” din Baia Mare, va sustine oral toate probele, chiar daca, in mod normal, doar cele de competenta sunt prevazute pe acest sistem.

In Maramures, prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta a debutat fara niciun incident, iar reprezentantii ISJ Maramures spera sa nu aiba parte de niciun fel de probleme. Candidatii vor avea de trecut prin probele orale saptamana aceasta, dar si urmatoarea, iar din 2 iulie, vor incepe probele scrise. La nivelul judetului, un singur caz special a fost inregistrat pana in acest moment, cel al candidatului de la liceul ”Emil Racovita”.

”Un singur caz special avem deocamdata inregistrat la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean, adica un candidat care va trebui sa dea examenul in conditii speciale. Conditiile speciale presupun ca va fi singur in sala de clasa, cu camera video, cu doi profesori supraveghetori si unul care redacteaza lucrarea dupa dictarea candidatului”, a explicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

Elevul are o problema de motricitate la nivelul mainii drepte, iar acest lucru ii creeaza o dificultate la scriere. Cu toate ca are aceasta problema, dascalii baiatului spun ca acesta este un elev model.

”Este un elev silitor, invata, are prezenta 100%, problema lui medicala il impiedica sa desfasoare activitati cu coordonare maxima, scrisul in principiu. El poarta in permanenta orteza, pentru ca medicii i-au recomandat acest lucru, dar in privinta invataturii este un copil model”, a spus dirigintele baiatului, Iosif Muresan.

Avand in vedere situatia in care se afla elevul baimarean, o comisie speciala il va ajuta sa isi sustina probele scrise ale examenului de bacalaureat in conditii normale. ”Avem un elev care are o problema de sanatate, in sensul ca nu poate sa scrie foarte repede, deci nu se poate incadra in timp si, conform metodologiei de bacalaureat, poate beneficia de conditiile speciale. El va avea o comisie speciala la probele scrise”, a aratat directorul Liceului Teoretic ”Emil Racovita”, Mariana Pop.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat incep in data de 2 iulie, cu examinarea la limba si literatura romana si se incheie in 6 iulie, cu proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale de la prima sesiune a bacalaureatului vor fi afisate in 13 iulie.
Sursa: Gabriela Kuhajda