Comunitate

BAC 2012 – Sase elevi maramureseni au ratat bacalaureatul dupa ce au absentat de la proba de limba materna

Bacalaureat 2012In Maramures, din cei 155 de elevi inscrisi la proba scrisa de limba si literatura materna din cadrul bacalaureatului, doar 149 de candidati s-au prezentat azi, 3 iulie, in salile de examen. Cea de-a doua proba scrisa a examenului a inceput la ora 9.00 si s-a desfasurat, la fel ca si celelalte probe, sub supravegherea stricta a camerelor de luat vederi. In timpul examinarii, in Maramures nu a fost inregistrat niciun incident.

Cei sase elevi care nu s-au prezentat la proba de limba si literatura materna vor fi declarati respinsi chiar daca vor promova toate celelalte examene. Ca sa primeasca diploma de absolventi, acestia trebuie sa se prezinte intr-o sesiunea urmatoare a bacalaureatului si sa sustina proba de la care au absentat.

Maine, 4 iulie, candidatii vor avea de sustinut proba obligatorie a profilului, iar ultimul examen scris din aceasta sesiune a bacalaureatului va fi proba la alegere a profilului si specializarii, ce se va desfasura vineri, 6 iulie.

Primele rezultate vor fi afisate duminica, 8 iulie, urmand ca luni, 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00 sa fie depuse contestatiile. Rezultatele finale din prima sesiune a bacalaureatului vor fi afisate in data de 13 iulie.
Sursa: Gabriela Kuhajda