Actualitate

Avocatii lui Chereches la bara!

Avocatul Călin Budișan, care il reprezinta pe primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a cerut, astăzi, recuzarea judecătorului din dosar.
Avocatul a spus in intanta ca cererea de recuzare are legatura cu un dosar de urmarire penala pe numele primarului in care judecatoarea Ioana Nora Boiciuc s-a pronuntat pe interceptari.

„In dosarul 12/p/2013 exita din 8.05.2013 zece autorizatii de supraveghere tehnica aproabte prin incheierea judecatorului de drepturi si libertati care ati fost dvs”, a spus avocatul. Acesta a precizat ca exista suspiciuni rezonabile asupra impartialitatii judecatorului.

Avocatul Budisan a mai cerut sa se elimine obligatia de a nu exercite functia de primar. Acesta a dat exemplu hotarari cu privire la primarul din Brasov si situatia lui fostului deputat Ghita. „Practica este clara in sensul ca un vot al cetatenilor nu poate fi ingradit atata timp cat exista prezumtia de nevinovatie”, a spus avocatul.

Procurorul DNA Ionut Vasile a precizat ca dosarul in care s-au aprobat intereptari nu are nicio legatura cu cel de pe rol. „Sunt fapte diferite. Dosarul acesta e format in urma denuntului lui Cristian Span”

Un alt judecator de la Tribunalul Cluj urmeaza sa judece cererea de recuzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *